L'alcalde de Navàs viatja a Madrid per donar suport als detinguts per la crema de fotos del rei

Entre els detinguts hi ha Jordi Almiñana, veí del poble i treballador de l'Ajuntament

Redacció
13 de desembre del 2016
Actualitzat a les 11:07h
Aquest dimarts al matí l'alcalde de Navàs, Jaume Casals, ha viatjat a Madrid per donar suport personalment als detinguts per cremar fotos del rei i en especial a veí i treballador de l'Ajuntament Jordi Almiñana que va ser detingut pels Mossos d'Esquadra quan es dirigia a treballar a l'Ajuntament.

L'alcalde ha afirmat que anant a Madrid "es dóna també una resposta institucional al que creiem que és un atac frontal a la llibertat d'expressió, un dret que en una democràcia hauria de ser indiscutible". També ha afirmat que "les institucions hi són per protegir els ciutadans i garantir que es puguin expressar lliurement i que actes com el de dissabte demostren exactament el contrari".

En aquest sentit ha defensat el paper dels ajuntaments i ha advertit que "la sobirania local no pot ser objecte del xantatge de l'Estat Espanyol" i a la vegada ha advertit la Generalitat de Catalunya que "la seva ambigüitat perjudica, més enllà del procés, el paper institucional de suport a les administracions públiques locals".

Finalment ha demanat a l'Estat Espanyol que posi en llibertat immediatament el veí i treballador de l'Ajuntament Jordi Almiñana.