Una quinzena de sallentins denuncien que Alsa no els ha deixat pujar a l'autobús

Els fets van tenir lloc aquest dilluns a dos quarts de set del matí

Alsa deixa 15 sallentins a terra
Alsa deixa 15 sallentins a terra | Flickr
13 de desembre del 2016
Actualitzat a les 10:34h
Aquest passat dilluns (12 de desembre) a les 6:33 del matí 15 persones de Sallent no van poder pujar a l'autobús que els havia de portar fins a Barcelona -conduït per la companyia Alsa- perquè, segons explica una de les afectades, la senadora Mirella Cortès, "el conductor ens va dir que només n'hi podien pujar sis perquè totes les places estaven cobertes". A la parada sallentina hi havia 21 passatgers esperant-se. 

Davant d'aquesta resposta, i tal com explica Cortès, els afectats van demanar al xofer que els deixés pujar encara que haguessin d'anar a peu dret, però ell els va contestar que la companyia no permetia que això passés al·legant que era poc normatiu. És per això que la quinzena de sallentins que finalment no van poder pujar al transport públic -entre els quals s'hi trobaven estudiants, treballadors i gent que enllaçava amb l'AVE cap a Madrid- van omplir uns fulls de denúncia cedits pel conductor i van haver-se d'esperar una hora més per agafar el següent bus. La denúncia, tal com manifesta Cortès, es farà arribar al Departament de Territori i Sostenibilitat, al Consell Comarcal, a l'Ajuntament de Sallent i a la mateixa companyia Alsa.

Cal recordar que divendres passat, NacióManresa va publicar que, arrel de diverses queixes i denúncies d'usuaris de la línia d'autobusos Berga-Barcelona (que passa, també, per Cal Rosal, Gironella, Puig-reig, Navàs, Balsareny i Sallent) sobre el fet que en diverses franges horàries no hi havia lloc per a tothom i, en conseqüència, havien de seure a terra, el Departament de Territori i Sostenibilitat reforçaria aquesta línia en determinats horaris, sobretot els divendres, els diumenges i els dilluns.