​La policia espanyola deté els dos manresans acusats de cremar les fotos del rei

El bus en el que viatjava ha estat aturat a Alcalá d'Henares, quan anava a Madrid a donar suport als altres tres detinguts, que declaren aquest matí a l'Audiència Nacional | Les formacions de l'esquerra independentista convoquen una concentració per aquest dimarts a les 8 del vespre a la plaça Major

La Nora i en Roger, a l'autobús que ha estat retingut
La Nora i en Roger, a l'autobús que ha estat retingut | CUP Barcelona
Redacció
13 de desembre del 2016
Actualitzat a les 16:57h

La Policia Nacional espanyola ha detingut pocs minuts abans de les 9 del matí a Alcalá d'Henares Roger Santacana i Nora Miralles, els dos militants manresans de l'esquerra independentista acusats de cremar fotos del rei i que els Mossos d'Esquadra no van poder detenir dissabte. L'autocar en el que viatjaven ha estat aturat per la policia aquest dimarts al matí, quan es dirigia a Madrid per donar suport als altres tres detinguts dilluns per la mateixa causa que han de declarar aquest matí a l'Audiència Nacional de la capital espanyola. Les formacions de l'esquerra independentista convoquen una concentració per aquest dimarts a les 8 del vespre a la plaça Major.

Segons ha explicat a RAC1 un dels passatgers, tres furgonetes de la policia i un cotxe particular els han barrat el pas a l'autopista a quarts de set del matí i els han fet desviar a una benzina d'Alcalá d'Henares. Allà han hagut de baixar i han estat identificats. La policia ha fet fotografies de les estelades i pancartes que portaven per a la manifestació que hi ha convocada a les 9 al davant de l'Audiència Nacional.

El passatger que ha parlat a la ràdio ha explicat que aquesta pràctica era habitual i que ja comptàvem que serien aturats. 

L'autobús ja ha reprès el camí cap a Madrid, escoltat per la policia. Els dos detinguts seran traslladats a comissaria.