El Carnaval de Sallent començarà a celebrar els seus 40 anys amb uns Pastorets especials

L'obra de teatre tindrà lloc el 14 de gener a l'Envelat

Redacció
13 de desembre del 2016
Actualitzat a les 9:36h
El Carnaval de Sallent celebrarà, aquest any que ve, el seu 40è aniversari, després que es tornés a reprendre un cop acabat el franquisme, que l'havia reprimit durant pràcticament quatre dècades.

Es tracta d'una efemèride molt especial per al municipi i és per aquest motiu que El Carrilet -l'entitat que s'encarrega d'organitzar cada any el carnestoltes-, juntament amb altres persones a títol individual portaran, al poble, una obra de teatre inèdita titulada "Els Pastorets del Carnaval 4.0". L'objectiu de la funció és homenatjar les persones que van recuperar aquesta tradició l'any 1978 i també a les que al llarg d'aquests 40 anys han treballat de forma desinteressada perquè es dugués a terme.

La idea de crear un acte paral·lel al Carnaval va sorgir ja fa gairebé un any amb la voluntat, tal com diuen els mateixos organitzadors, de "teixir complicitats entre grups de persones heterogènies, que pertanyen a diferents col·lectius, que potser ni es coneixien i que, gràcies al Carnaval, han unit esforços per un objectiu comú: fer la festa una mica més gran". En total, a la funció hi participaran més de 100 persones entre actors, tècnics, ajudants de vestuari, maquillatge, perruqueria i difusió. 

L'obra que, evidentment estarà representada pe persones íntegrament de Sallent, barrejarà la trama clàssica dels Pastorets de Josep Maria Folch i Torres amb els personatges més emblemàtics del poble, com ho són la Verge de la 69ena, l'Antoñito o el Pare Claret i la seva cort de fúries, que representaran les forces del mal. Tot i així, els protagonistes principals seran el Lluquet i el Rovelló, que hauran de lluitar contra els poders malígnes per a poder retornar al municipi una de les seves festes més populars.

"Els Pastorets del Carnaval 4.0" es podran veure el 14 de gener, a les cinc de la tarda a l'Envelat. Les entrades, que tenen un preu de 10 euros, ja són a la venda i es poden adquirir presencialment anant a Cal Cucu (carrer Sant Víctor, 54).