El bisbe de Vic farà missa a les germanes caputxines i els cristians de base es preparen per a protestar

Monsenyor Romà Casanova té previst oficiar una eucaristia dimarts al monestir de Sant Carles Borromeu amb motiu de la celebració de Santa Llúcia

11 de desembre del 2016
Actualitzat a les 16:32h
La monja caputxina Pilar Lumbreras treballant davant l'ordinador al convent de Manresa
La monja caputxina Pilar Lumbreras treballant davant l'ordinador al convent de Manresa | Estefania Escolà
Cristians de base han començat a mobilitzar-se per protestar el proper dimarts a 3/4 de 9 del matí contra el bisbe de Vic, Monsenyor Romà Casanova, que preveu oficiar una missa al monestir de Sant Carles Borromeu, el convent on viuen les germanes caputxines. La missa se celebrarà l'endemà que la Fundació Sociosanitària de Manresa abandoni les instal·lacions i deixi de donar assistència a les monges seguint les indicacions del Bisbat.

El motiu de la cerimònia es, oficialment, la celebració de Santa Llúcia, però els cristians, entre els quals el Moviment Cristià Comunitari, ja van mostrar el seu descontent pel tracte que Casanova ha ofert a les germanes que, segons denunciaven, havia tractat de "velles" i de no saber què es feien.

Cal recordar que segons va informar el Bisbat, el Vaticà va anular l'acord entre la FSSM i les Caputxines segons el qual la fundació tenia cura de les cinc germanes que hores d'ara formen l'orde a Manresa i el convent passaria a ser gestionat per transformar-lo en una residència per a persones grans i amb dependències. Des de l'anunci, que es va produir el 2014, el Bisbat es va mostrar contrari a l'acord fins a que el passat mes de setembre va aconseguir que el Vaticà nomenés el bisbe Comissari Pontifici del convent.

Les Caputxines van denunciar a través delNacióManresa que el Bisbat no estava interessat en el benestar de les monges i que l'únic que pretenia era treure rèdit econòmic amb l'operació.