Els pagesos podran tornar a treballar aquest diumenge amb normalitat

Aquest dissabte, però, els pagesos tenen prohibit treballar amb la maquinària agrícola entre les dues del migdia i les cinc de la tarda en set comarques, inclòs Bages.

ACN
04 de juliol del 2009
Els pagesos podran tornar a treballar aquest diumenge amb la seva maquinària amb normalitat, però Protecció Civil recomana extremar les mesures de prevenció. Aquest dissabte, però, els pagesos tenen prohibit treballar amb la maquinària agrícola entre les dues del migdia i les cinc de la tarda en set comarques, que són la Noguera, Urgell, Segrià, Bages, Garrigues, Segarra i el Solsonès. Així mateix, Protecció Civil manté activada aquest dissabte la fase d'alerta del Pla especial d'emergències per incendis forestals a Catalunya (Infocat).

La Direcció General de Protecció Civil, en base als informes del grup d'avaluació format per Bombers de la Generalitat, Agents Rurals i el Servei Meteorològic de Catalunya, no preveu allargar fins aquest diumenge la prohibició de fer tasques agrícoles en cap àmbit geogràfic durant les hores de major insolació. Per tant, aquest diumenge, els pagesos podran tornar a treballar amb la seva maquinària amb normalitat, però hauran d'extremar les precaucions. Així mateix, Protecció Civil manté activada la fase d'alerta del Pla especial d’emergències per incendis forestals a Catalunya (Infocat) i vol insistir en què cal extremar les mesures de prevenció.

Recomana evitar el sobreescalfament de les màquines o dels seus rodaments, així com l'acumulació d'electricitat estàtica amb descarregadors al terra; evitar els fregaments i cops amb màquines i eines que puguin provocar guspires sempre que sigui possible; disposar d'un observador controlant la totalitat del camp segat per tal de detectar possibles ignicions; extremar la cura en el manteniment de les màquines, netejar-les més d'un cop al dia, i disposar d'extintors per a una ràpida intervenció en foc en la maquinària i motxilles d'aigua per al cereal i la palla, i finalment insisteix en assegurar la discontinuïtat entre les zones ja recol·lectades i les no recol·lectades, i el terreny forestal.