Endesa instal·la cabines d'última tecnologia al Passeig del Riu

L'actuació ha comptat amb una inversió de 15.500 euros, aportats íntegrament per la companyia

Redacció
09 de desembre del 2016
Actualitzat a les 12:07h
Endesa ha finalitzat els treballs de renovació tecnològica a un centre de transformació de Manresa. Les reformes han consistit en la substitució de cabines convencionals per unes d'última tecnologia, i han tingut un cost de 15.500 euros. 

Aquest seguit de reformes, realitzades a la instal·lació ubicada al Passeig del Riu, han consistit en la instal·lació de cabines compactes de nova tecnologia, que substitueixen les anteriors. Aquestes, incorporen un element de característiques especialment aïllants, fet que les fa més segures per a les persones que han de manipular-les i també més robustes de cara a suportar ambients salins i humits o de forta pol·lució i  gairebé no requereixen intervencions de manteniment, a diferència de la tecnologia anterior, en què aquestes tasques obligaven a tallar temporalment el servei als clients. 

A més, aquestes cabines tenen instal·lat el sistema de telecomandament. Aquest, consta d'una sèrie d'equips d'actuació remota i un sistema de comunicacions que permet accionar a distància els dispositius de maniobra del centre de transformació des del Centre de Control que la companyia té a Barcelona. Aquesta característica permet evitar la necessitat de desplaçar equips sobre el terreny en cas d'incidències, ja siguin pròpies o derivades de l'acció d'agents externs. D'aquesta manera s'estalvia temps en la localització d'avaries i s'agilitza, en molt, la resolució i el temps d'interrupció del subministrament elèctric.