Cardona informarà sobre els ajuts Leader 2017 per a la diversificació de l'economia rural

La sessió informativa tindrà lloc el 13 de desembre a la sala polivalent del Centre Cívic

Redacció
09 de desembre del 2016
Actualitzat a les 9:54h
La convocatòria per a la presentació de sol·licituds de l'ajut està oberta des del dia 23 de novembre fins el 16 de gener. Les novetats de la convocatòria són l'obligatorietat per a les persones jurídiques i ens locals de presentació dels ajuts telemàticament, a més d'una revisió del sistema de valoració per millorar l'aplicació dels criteris de puntuació dels expedients.

La dotació pressupostària per la convocatòria és de 776.488,40 € i l'atorgament de la subvenció és en règim de concurrència competitiva d'acord amb els criteris de valoració establerts en l'estratègia de desenvolupament rural 2014-2020. En la convocatòria 2016 a Cardona es van atorgar dos ajuts amb un import d'inversió total de 274.000 € i una subvenció atorgada per import de 74.500 €.

Els ajuts Leader en el territori comprès per les comarques del Bages Solsonès, la Segarra i Anoia tenen la finalitat de fomentar les inversions per la reactivació econòmica i la creació d'ocupació, promoure l'arrelament dels joves, i promoure accions de mitigació del canvi climàtic i de protecció dels recursos naturals, amb l'objectiu que el territori rural sigui equilibrat i diversificat.

S'hi poden acollir projectes de creació, millora i ampliació d'activitats dels sectors agroalimentari, industria, comerç, serveis i turisme, sempre que compleixin amb els requisits d'elegibilitat establerts en l'ordre d'ajuts.

Amb l'objectiu d'explicar què són i com es poden obtenir, l'Ajuntament de Cardona ha organitzat una sessió informativa oberta a la ciutadania que tindrà lloc el proper dimarts 13 de desembre, a les quatre de la tarda, a la sala polivalent del Centre Cívic del poble.
Arxivat a