Manresa acull unes Jornades que preveuen reunir uns 200 senegalesos

La trobada, que es farà aquest cap de setmana a la Fundació Althaia, reunirà representants del consolat espanyol, del govern senegalès i una desena d’alcaldes del país africà

Redacció
07 de desembre del 2016
Actualitzat a les 16:05h
El proper cap de setmana, dies 9, 10 i 11 de desembre, se celebrarà a Manresa la vuitena edició de les Jornades Migratòries i codesenvolupament Fòrum Senegal, dedicades a la contribució dels emigrants senegalesos a l'economia del seu país i al qual es preveu l'assis tència d'unes 200 persones.

Les jornades tenen l'objectiu principal d'impulsar un programa sobre Diàspora empresarial i desenvolupament local, o dit d'una altra manera, sobre la manera de com reconvertir una part del capital dels emigrants senegalesos en fons d'inversió en microempreses locals al seu país. I és que amb la creació de més microempreses es reduiria l'atur i la pobresa de les famílies al Senegal.

Per a l'organització de les jornades, la Coordinadora de les Associacions Senegaleses de Catalunya (CASC) s'ha aliat amb l'organització senegalesa NIRVA (Nova Iniciativa de Recursos Valoritzats), que incideix en la formació en xarxa i en l'acompanyament dels petits actors econòmics i de les agrupacions econòmiques de les dones, amb l'objectiu d'augmentar les seves capacitats d'impacte en l'economia local i les exportacions.

La trobada, organitzada per CASC i que tindrà lloc a la sala d'actes Fundació Althaia, acollirà diverses conferències i un gruix d'actes durant tot el dissabte, entre ells la cerimònia oficial d'obertura on hi assistiran representants del consolat espanyol, representants del govern senegalès, a més a més d'una desena d'alcaldes del Senegal, entre ells, Ndiagne Diop, alcalde de Bambylor, ciutat agermanada amb Manresa.

També hi seran l'alcaldessa accidental de l'Ajuntament de Manresa, Mireia Estefanell, el president de la CASC, el president de NIRVA, i el president dels Amics de Senegal del Bages (ASEB).