Centre Històric

Susanna Ayala i Pep Pérez pinten murals al Centre Històric en els tercers Murs Plàstics

La façana de l'antic Cinema Goya, a la plaça dels Drets, i un mur del carrer Serarols són els escollits en aquesta primera etapa de l'edició, que organitza la Taula d'Arts Visuals de la Catalunya Central i la regidoria de Cultura

per Redacció, 5 de desembre de 2016 a les 12:28 |
Façanes del Goya i del carrer Serarols, durant l'actuació | AjM
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 de desembre de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Ja estan en marxa els projectes guanyadors de la 3a edició de Murs Plàstics, una iniciativa per embellir els murs del Centre Històric de Manresa, i que organitza la Taula d' Arts Visuals de la Catalunya Central (TAV-CC) i la regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Manresa.

L'artista manresà Pep Pérez ha començat a il·lustrar la façana de l'antic Cinema Goya, a la plaça dels Drets, a l'inici del carrer de Sant Andreu. Pérez ha reproduït a la paret del cinema el rètol i l'anunci de la projecció de Plácido, el film que Luis García Berlanga va rodar a Manresa l'any 1961 i que va comptar amb la participació de molts ciutadans de la ciutat.


Per altra banda, l'artista Susanna Ayala està pintant una postal típicament manresana al mur situat al carrer Serarols amb l'inici del carrer Sobrerroca. Ayala hi està dibuixant com a element principal el Pont Vell, amb uns colors i en un traç típics de l'artista ja molt conegut pels ciutadans de Manresa.

L'elecció d'aquests artistes, i dels que vindran en les properes setmanes, se sotmet a la votació d'un jurat format per membres de la TAV-CC, representants dels patrocinadors i un tècnic de cultura de l'ajuntament, encarregats de confeccionar el calendari per a la realització dels projectes.


En aquests moments s'estan avaluant els projectes artístics presentats per a les intervencions que es faran a principis d'any a la Via sant Ignasi, a la plaça del Carme i el carrer de Na Bastardas.

Art urbà com a revitalitzador dels espais urbans

L'objectiu de la proposta artística de Murs Plàstics és fomentar l'art urbà per a què sigui un element transformador de la vida ciutadana i revitalitzi els espais urbans.

A Murs Plàstics hi poden participar tots els artistes que ho desitgin tant a títol individual com col·lectiu. Els projectes han de ser de temàtica i disciplina lliure, i el jurat no admetrà treballs que tinguin continguts polítics, irreverents, obscens, xenòfobs, sexistes, homòfobs o de qualsevol altre tema que atempti contra la dignitat de les persones.

Murs Plàstics compta amb la important col·laboració de Montana Colors, Titan i Pintures Sagrada Família.

 

Participació