«No pots sortir il·lès del contacte amb els més necessitats»

Sor Lucía i el Pare Manel protagonitzen un debat en la primera commemoració del Dia del Voluntariat que celebra la Fundació Sociosanitària

Sor Lucía, el Pare Manel i la regidora Mercè Rosich
Sor Lucía, el Pare Manel i la regidora Mercè Rosich | Catpress
02 de desembre del 2016
Actualitzat a les 20:45h
Sor Lucía i el Pare Manel han protagonitzat aquest divendres un debat amb motiu del Dia del Voluntariat que ha celebrat per primera vegada la Fundació Sociosanitària. Amb una sala gòtica de l'Hospital de Sant Andreu plena de gent, els dos atípics religiosos han explicat la seva experiència amb el voluntariat, una des del punt de vista de suport a la pobresa i l'altre des del d'acompanyament a les persones que surten d'un centre penitenciari.

El Pare Manel Pousa s'ha mostrat crític amb l'atenció que reben les persones que surten de la presó i ha convidat els voluntaris "a fer autocrítica" per posar-se a la mateixa altura que el que és ajudat. En aquest sentit, Sor Lucía Caram ha advertit que molta gent dóna suport a accions puntuals, però que "calen més voluntaris continus". També entén que "cal fer un pas més", i que el voluntari "se situï en el mateix nivell que la persona que rep l'acte de voluntariat". "No s'ha de donar es que es té, sinó oferir el que l'altre necessita", ha apuntat.

Quant al contacte amb les persones que es dóna suport, "no m'agrada dir-ne usuaris", Sor Lucía ha assegurat que "no pots sortir-ne il·lès", i davant del cas dels refugiats que s'ha apuntat des del públic, la monja ha afirmat, categòrica, que "no es pot fer distinció entre el de casa i el de fora, el suport es dóna sense mirar qui el rep".

La jornada ha continuat amb intervencions des del públic i amb el convenciment que "cal rejovenir el voluntariat", però "no imposant-ho als adolescents, sinó apropant-los per a què ho coneguin".

La presentació del debat, titulat La força del voluntariat, ha anat a càrrec de la regidora de Cohesió Social, Salut i Gent Gran de l'Ajuntament de Manresa, Mercè Rosich.
 

Foto de grup dels ponents i part dels assistents al final de l'acte Foto: FSSM