Mas diu que Catalunya té capacitat per equiparar-se a Àustria, Holanda o Dinamarca

L'expresident de la Generalitat ha participat aquest dijous al Fòrum Econòmic de la Catalunya Central que s'ha celebrat a Santpedor

Artur Mas, en una imatge d'arxiu
Artur Mas, en una imatge d'arxiu | ACN
Redacció
01 de desembre del 2016
Actualitzat a les 22:10h
El 129è president de la Generalitat, Artur Mas, ha remarcat aquesta nit en la 19a edició del Fòrum Econòmic de la Catalunya Central que s'ha celebrat a Santpedor que "Catalunya té suficient capacitat, talent i energia per tenir una economia i un estat del benestar com Àustria, Holanda, Dinamarca o Finlàndia". En un sopar a Santpedor davant de més de 230 empresaris de la comarca del Bages, el president Mas ha radiografiat l'estat de l'economia catalana, contrastant dues realitats, la del dinamisme del teixit empresarial català amb la de l'immobilisme del govern espanyol cap a les demandes catalanes. "Representem el 16% de la població de l'Estat, som el 19% de la capacitat productiva, més del 25% de l'exportació total i més del 27% de la importació cosa que vol dir que ens creiem la presència exterior", ha concretat.

Artur Mas ha agraït la tasca portada a terme per tots els empresaris congregats a Santpedor i els ha emplaçat a seguir reforçant l'economia del país. "L'element clau és que ens hem diferenciat d'altres economies i hem tingut un teixit més dinàmic  perquè ens hem hagut d'espavilar i progressar", ha assenyalat el president Mas, accentuat tres trets característics de l'economia i l'empresariat català: "Som una economia productiva perquè sempre hem estat contribuents nets a les arques europees, som una economia diversificada que ens permet tenir més capacitat de defensa i adaptació, i som una economia oberta al món".  

El president Mas ha afirmat que la competitivitat econòmica i l'estat del benestar a Catalunya pot millorar si "som capaços de canviar l'statu quo i poder tenir les mateixes eines que tenen Àustria, Holanda, Finlàndia o Dinamarca". "Són democràcies de qualitat, amb economies productives orientades a l'exterior i amb una bona base industrial", ha assegurat el president i ha afegit que són "països amb els estats del benestar més potents del món i que donen més seguretats i més garanties a la gent que hi neix i que hi viu".
Arxivat a