Les Escodines estrenen dissabte exposició i projecten pel·lícula

"Colors nous" és una mostra d’'obres pictòriques creades per onze persones que participen en un taller d'art impartit per Aina Sallés al Centre de Disminuïts Físics del Bages

Redacció
01 de desembre del 2016
Actualitzat a la 13:49h
El Casal de les Escodines acollirà aquest dissabte, 3 de desembre, l'estrena de dues activitats culturals de notable interès. Per una banda, s'inaugurarà una nova exposició pictòrica de línia amateur titulada Colors Nous i, per l'altra,  es projectarà gratuïtament  la pel·lícula Neu i els arbres màgics adreçada a públic familiar.

La mostra pictòrica s'inaugura dissabte a les 11.30 h i es podrà visitar fins al 30 de desembre, de dilluns a divendres, de 9 a 14 h i de 16 a 21 h i dissabtes de 9 a 14 h i de 16 a 20 h. La pel·lícula es projectarà aquest dissabte, a les 18 h.

Exposició Colors Nous

Colors nous és una mostra d'obres pictòriques creades per onze persones que participen en un taller d'art impartit per Aina Sallés al Centre de Disminuïts Físics del Bages.

Tot i les dificultats de moviment, en menor o major grau segons el cas, tots i cada un d'ells han posat molta voluntat i il·lusió en crear; actitud que els ha dut a sorprendre's gratament de si mateixos, fent quelcom que no havien fet fins aleshores i evolucionant contínuament.

Cadascú dels participants (Jaume Abizanda, Anna Carrera, Mercè Díaz, Montse Font, José Antonio Garcia, Miguel Angel Garnica, Loli Gutiérrez, Judit Lluch, Eli Navarro, Miquel Raquena i Josep Subils) mostra una línea diferent d'expressió, uns interessos i una manera de fer única que es pot veure a través de les obres exposades.

El títol de l'exposició simbolitza l'obertura que ha generat als participants el simple fet d'inventar nous colors amb els quals han creat noves imatges i paisatges propis. Són nous colors, noves habilitats i noves il·lusions que al mateix temps expandeixen la imaginació, la llibertat i la confiança cap a un mateix.

Cinefòrum per a públic familiar

El primer Cinefòrum per a públic familiar, dins de la programació Escopíndoles, s'inicia amb la pel·lícula Neu i els arbres màgics. La pel·lícula està recomanada per infants a partir de 4 anys i la conformen quatre contes animats (França 2014-2015) que tenen en comú les temàtiques de l'enginy, l'amistat, el respecte i l'alegria de viure a la natura.

La versió és doblada al català i amb subtítols i les temàtiques i es reserva un espai per comentar breument amb els assistents els temes tractats a la pel·lícula.

Encara es poden recollir entrades gratuïtes al mateix Casal de les Escodines (Telf. 938725454 C/ St. Bartomeu, 50; matins de 9 a 14 h i tardes, de 16 a 21 h).

Mil i un contes per a infants

Recordem que dins la programació d'Escopíndoles, el proper conte de les Mil i una Nits (hores del conte d'entre 30 i 40 minuts de durada per infants entre 6 i 10 anys), s'explicarà el divendres 16 de desembre, a les 18 h.

Per assistir a les sessions, dinamitzades per l'animadora sociocultural Montse Morera, caldrà recollir l'entrada, a partir d'una setmana abans al Casal de les Escodines (C/ St. Bartomeu, 50), de dilluns a divendres, matins de 9 a 14 h i tardes de 16 a 21 h i els dissabtes,  de 16 a 21 h.

La programació d'Escopíndoles s'ha gestat amb la col·laboració d'algunes de les entitats ubicades al Casal de les Escodines (Associació de Veïns i Veïnes del barri de les Escodines i Associació Cultural Islàmica) i entitats culturals de la ciutat (Cineclub Manresa i Imagina't).