L'esplai Vic-Remei, disposat a rehabilitar l'antic xalet de Casa Caritat

L'objectiu dels monitors que el componen és presentar el seu projecte d'arranjament en els Pressupostos Participatius del 2017, ja que els local actual de l'AVV s'ha quedat petit

01 de desembre del 2016
Actualitzat el 02 de desembre a les 10:06h
Antic xalet de Casa Caritat
Antic xalet de Casa Caritat | GSV
Gairebé 650 firmes són les que l'Esplai Vic-Remei de Manresa ha aconseguit, de moment, per a començar a posar fil a l'agulla a una idea que fa temps que els hi ronda pel cap: rehabilitar l'antic xalet de Casa Caritat per a dur-hi a terme les activitats de lleure que actualment han de desenvolupar al local de l'Associació de Veïns del barri. Un espai que, segons manifesten en el text publicat a Change.org (plataforma que han fet servir per a donar a conèixer la seva idea i que els serveix per a recollir firmes) "s'ha quedat petit i no permet que puguem fer la nostra tasca voluntària en el lleure". En la mateixa línia deixen palès que "necessitem un local nou, propi de l'esplai, que ens doni la llibertat de no patir quan se solapen les nostres activitats amb les de l'associació de veïns".

Actualment l'Esplai Vic-Remei el componen 22 monitors i 108 infants que cada dissabte es troben per a dur a terme activitats de lleure. Segons explica Caterina Armengol, una de les monitores de l'esplai, "el manifest que hem publicat a Change.org no és per a recollir firmes sinó que l'hem redactat amb la voluntat de donar a conèixer el nostre projecte, ja que es tracta d'una pàgina que gaudeix d'un gran nombre de visites".

L'objectiu de l'esplai és que si el local s'acaba arreglant, el pugui utilitzar tot el barri. "Està dividit en dues parts. Una, composta per una sala molt gran, serviria perquè totes les entitats que ho volguessin poguessin dur-hi a terme tallers, xerrades, reunions o el que volguessin", explica Armengol, que comenta que "l'altra part, en la qual hi ha diverses sales, sí que seria d'ús exclusiu per a l'esplai". Aquesta proposta compta amb el suport incondicional de l'Associació de Veïns del barri, que manté reunions periòdiques amb els impulsors de la idea per estar al dia de les novetats.

Un cop van tenir perfilat el projecte, els monitors de l'esplai van anar a l'Ajuntament per a presentar la seva proposta. "Al principi ens van dir que no era viable però després, i havent-se'l estudiat, ens van manifestar que la idea els agradava molt", comenta Armengol, que recorda que en un primer moment el consistori els va oferir de fer servir el local de la ludoteca Ludugurus (al carrer de la Mel), "però estava molt lluny del nostre barri i no tenia sentit". Des de llavors, els engendradors del projecte han mantingut reunions amb Cristina Cano (tècnica de Joventut de l'Ajuntament); amb Adam Majó (Comissionat del Centre Històric); amb Marc Aloy (regidor de Planejament i Projectes Urbans) i amb David Closes (cap de servei de Paisatge de l'Ajuntament). "Tots ells ens han manifestat el seu suport però també ens han dit que econòmicament no ens poden ajudar", diu Caterina Armengol, que recorda que es tracta d'un immoble de propietat consistorial.

És per això que des de l'esplai han buscat diversos arquitectes que, de manera voluntària, els ajudaran a dur a terme una diagnosi de l'edifici perquè els monitors sàpiguen en quin estat es troba. "Tenim pressa per saber els resultats de la diagnosi perquè el nostre objectiu és presentar el projecte de rehabilitació de l'edifici als Pressupostos Participatius del 2017", manifesta Armengol.