ICV Navarcles celebra que finalment s'hagi aprovat el sistema de recollida porta a porta

El regidor Josep Joan Roda celebra que bona part de les propostes presentades pels ecosocialistes hagin estat acceptades

Redacció
30 de novembre del 2016
Actualitzat a les 10:22h
Finalment Navarcles canviarà el sistema de recollida selectiva al model porta a porta. El Ple Municipal celebrat dimarts al vespre va aprovar per unanimitat el plec de clàusules per a la concessió del servei que incorpora bona part de les propostes presentades per ICV. 

Josep Juan Roda celebra que finalment el consens hagi estat possible i que després que l'equip de govern retirés el dictamen del Ple de setembre per la manca de debat que s'havia produït, "ara ha quedat demostrat que hi havia possibilitat d'acord".

Roda recorda que "des d'un primer moment hem entès que aquest tema era dels més importants a nivell de poble, que la proposta inicial requeria un debat ampli per poder presentar propostes" i assenyala, "hem estat l'únic grup de l'oposició que n'hem fet".

Segons els ecosocialistes el nou model de recollida selectiva ha de permetre "assolir el repte d'incrementar la recollida selectiva i millorar-la per tal de recollir el mínim de residus impropis tal com han aconseguit altres municipis similars de la comarca que han realitzat aquest canvi". 

Entre les propostes presentades per ICV i incorporades en el Plec aprovat destaca que el fet que es preveguin major nombre de cubells col·lectius per als blocs de pisos o que s'introdueixi com a millora que els vehicles utilitzats tinguin uns nivells baixos d'emissions CO2. 

Roda destaca també que amb  el Plec aprovat s'ha inclòs com a requisit necessari de la concessionària l'impuls de campanyes de sensibilització així com accions encaminades a la prevenció de residus. 

D'altra banda fruït de les propostes presentades, el govern municipal s'ha compromès també a iniciar la recollida d'olis amb contenidors específics als carrers, un dels residus més contaminants i que en l'actualitat només es recollia a la deixalleria.