El projecte sallentí de «Dinars acompanyats» guanya un premi estatal

Està desenvolupat per l'Agència de Salut Pública de Catalunya, el CAP de Sallent, l'Ajuntament de Sallent, la Creu Roja, el Casal de la Gent gran de Sallent, Càritas i altres entitats

Responsables del projecte ASACO «Dinars acompanyats», amb el reconeixement
Responsables del projecte ASACO «Dinars acompanyats», amb el reconeixement | CatSalut
Redacció
28 de novembre del 2016
Actualitzat a les 17:30h
ASACO Dinars acompanyats, projecte de salut comunitària que es du a terme amb la participació de l'Agència de Salut Pública de Catalunya, el CAP de Sallent, l'Ajuntament de Sallent, la Creu Roja, el Casal de la Gent gran de Sallent, Càritas i altres entitats i persones de Sallent, ha rebut el primer premi al Millor Projecte de Promoció de la Salut en l'Àmbit Comunitari en la XVIII edició dels Premis per a Projectes d'Activitats Comunitàries en Atenció Primària de 2016, d'àmbit estatal. 

La Societat Espanyola de Medicina de Família i Comunitària (SemFYC) convoca anualment aquests premis per distingir les millors intervencions en salut comunitària. 

ASACO es va iniciar el 2013 a Sallent, i amb Dinars Acompanyats té com a objectiu reduir el risc d'aïllament social de persones grans que estiguin moltes hores soles. Les persones usuàries milloren l'estat emocional, disminueixen el nivell d'ansietat, i s'observa una disminució de la percepció del dolor o malestar habitual.