A la CUP Sallent se senten «enganyats i estafats» amb les Assemblees Municipals Obertes

Denuncien poc interès del govern municipal per donar-ne difusió i promocionar-les

Redacció
25 de novembre del 2016
Actualitzat a les 19:12h
Fa més de tres anys que Sallent va començar el projecte de les Assemblees Municipals Obertes (AMO), a partir d'una proposta de la CUP que tenia el propòsit de crear un espai profundament democràtic i popular, on la gent de la vila pogués formar part de les decisions que afecten a tothom, i no només com a simples espectadors i votants, sinó com a part activa tot presentant les seves pròpies propostes.

Com que la CUP no estava en el govern, expliquen, van proposar aquest idea a l'equip de govern. Tres anys més tard, els militants de la CUP de Sallent asseguren sentir-se "enganyats i estafats".

La CUP explica en el comunicat que des de la primera AMO, han parlat amb persones individuals i entitats per a explicar-els-hi el projecte, per a dir-los que formessin part de la mesa o per a què presentessin propostes pròpies.

També, asseguren, han fet tota "la publicitat i comunicació que tenim a l'abast per tal de convidar tothom a participar-hi". Han instat l'equip de govern "a pujar totes les propostes aprovades, al Ple municipal, i hem votat a favor d'aquestes propostes". La CUP assegura que han instant moltes vegades l'equip de govern "a actuar amb celeritat i a comunicar més i millor, i hem donat totes les idees i recursos que hem pogut per tal de millorar-ne el funcionament".

Però la CUP denuncia que "ens trobem davant un ajuntament que gairebé no fa publicitat de les convocatòries de les AMO, quan el que cal, amb una societat tant poc acostumada a participar en espais semblants, és dedicar-hi esforços i energia: cal, abans de cada assemblea, fer un porta a porta anunciant la convocatòria, cal fer-ne comunicació a la premsa escrita, a ràdio Sallent i penjar cartells pel poble, cal reunir-se amb les AAVV i amb les AMPES, cal repartir flayers a les escoles, cal habilitar un espai preferent al web municipal, cal fer vídeos promocionals, etc, etc".

En canvi, la CUP denuncia que "la comunicació ha estat molt pobre, i que ha decaigut dramàticament respecte la primera assemblea". A cinc dies de la propera AMO (30 de novembre), "no s'han penjat cartells ni cap tipus d'informació pel poble, i a la web de l'ajuntament no n'hi ha cap rastre de la convocatòria"

Així mateix, segueixen, "es importantíssim que la gent vegi que les propostes de les assemblees tenen una repercussió real i que aquestes són dutes a terme, i amb celeritat, per l'Ajuntament. Només així la gent pot adornar-se de la importància i la utilitat d'aquestes". 

Pel que fa a les cinc propostes aprovades a les segona AMO, el 30 de juny d'enguany, "l'equip de govern encara no ha passat cap de les propostes al plenari municipal", i fa cinc mesos que es va celebrar l'assemblea. "Com pot ser?", es pregunten.

Per a la tercera AMO, que es farà aquest novembre, "l'Ajuntament no ha informat que calia renovar la comissió de l'assemblea, ni de com s'havia de fer ni de quins terminis hi havia". "És evident" que la comissió no s'ha pogut renovar. Segons la CUP, tampoc no s'ha informat "que es podien presentar noves propostes ni de quins terminis hi havia per presentar-les". 

L'Ajuntament de Sallent, aquest 2016, té a la seva disposició un pressupost de 12 milions d'euros i 7 regidors/es a l'equip de govern. La CUP assegura que se sent "enganyats i entristits" per la "poca voluntat" demostrada per l'equip de govern, i "exigim que es prenguin el projecte de les AMO seriosament". Els de la formació rupturista s'assegura que "per a que funcioni cal esforçar-s'hi i dedicar-hi temps hi energies, com a qualsevol projecte que es vulgui fer ben fet, i amb quatre posts al Facebook no n'hi ha prou".