El Pessebre Vivent del Pont Llarg escalfa motors amb un sopar de germanor

La feina feta de tots els participants i col·laboradors es veurà palesa el proper 26 de desembre

Redacció
25 de novembre del 2016
Actualitzat a les 10:14h
Gairebé dues-centes persones es van reunir aquest passat dissabte, 19 de novembre, per a celebrar el sopar de germanor del Pessebre de la Parròquia de la Mare de Déu de l'Esperança (popularment conegut com el Pessebre Vivent del Pont Llarg). 

El sopar, que van preparar personalment els membres de la junta ajudats per una sèrie de col·laboradors, va tenir el seu colofó amb una sèrie de vídeos que tots els assistents van rebre amb forts aplaudiments. Un dels vídeos que es van visualitzar recollia una mostra de les escenes del Pessebre de l'edició del 2015. 

També es van recordar les Caramelles d'enguany en un audiovisual que mostrava els balls de bastons, les danses i els cants dels participant, així com la ruta per les cases de pagès que, des de fa dos anys, fan els membres del pessebre el Dilluns de Pasqua al matí. Tanmateix, el tercer vídeo recollia records del pubillatge del Pessebre. I és que des de l'any passat, el Pessebre del Pont Llarg té Pubilla del Pessebre 2015, que va ser també la de Manresa 2015, Laura Santamaria Serentill, i que és també la 1a. Dama de la Catalunya Central. Va ser ella la que va tenir l'honor de proclamar la Pubilla Jove del Pessebre 2016, Ivet Peiron Solanellas, i l'Hereu Jove del Pessebre 2016, Toni Oliveras López. A l'audiovisual, es va poder veure que junts van assistir a la Proclamació del Pubillatge de la Festa Major i a l'Ofrena Floral del 11 de Setembre. 

En acabar el sopar, es va fer també un reconeixement a la tasca individual i col·lectiva dels figurants que intervenen al pessebre, així com als propietaris de les cases de pagès que el fan possible, cedint els seus espais, o als tècnics i voluntaris que des de fa mesos treballen al taller per a poder oferir novetats.

La trobada va acabar amb la convocatòria per a la celebració de la propera edició del Pessebre que tindrà lloc el dia 26 de desembre, Sant Esteve, al Camí de Joncadella, sota l'Aqüeducte del Pont Llarg i a les primeres cases del Poal i on s'espera encara un nombre més elevat de figurants respecte de l'any passat i nombroses novetats.