La CUP demanarà explicacions a Olga Sánchez sobre l'actuació de la Policia Local

La formació rupturista considera que cap policia, i menys aquella que teòricament és de proximitat, "hagi de dedicar-se a reprimir a persones i col·lectius que defensen els drets socials de les classes populars"

Jordi Garcés i Gemma Tomàs, els dos regidors a qui el sindicat policial demana la dimissió, en una imatge d'arxiu
Jordi Garcés i Gemma Tomàs, els dos regidors a qui el sindicat policial demana la dimissió, en una imatge d'arxiu | Pere Fontanals
Redacció
23 de novembre del 2016
Actualitzat el 25 de novembre a les 8:54h
La CUP de Manresa ha emès un comunicat de resposta a la petició del sindicat policial SPPM-Cat que demanava la dimissió de dos regidors de la formació a l'Ajuntament perquè, segons informaven van insultar agents de la Policia Local de Manresa mentre es practicava la detenció d'un activista de la PAHC.

La formació rupturista vol refermar el seu compromís "amb totes les lluites que fan front a les injustícies d'aquest sistema capitalista desigual i pervers". Concretament, la CUP es reafirma en el seu suport a "la mobilització que hi va haver a Manresa el passat dimarts contra la pobresa energètica causant de la mort de moltes persones, entre elles la d'una anciana de Reus el passat 14 de novembre".

La CUP també ha volgut deixar clara la seva condemna a l'actuació "inadmissible" dels agents de l'autoritat, "entre ells la Policia Local de la nostra ciutat". Oi més entenent que aquesta "no hauria d'haver tingut un paper actiu que va tenir en tot moment". I afirmen que "van ser els únics que van treure les porres durant l'actuació policial, conjunta amb els Mossos d'Esquadra, que va precedir la detenció d'un company de la PAHC".

A més a més, la CUP demanarà explicacions a la regidora de Seguretat Ciutadana sobre "els motius, l'actuació i el trasllat de l'activista detingut per part de la Policia Local". Entén la formació que cap policia, i menys aquella que teòricament és de proximitat, "hagi de dedicar-se a reprimir a persones i col·lectius que defensen els drets socials de les classes populars".

Per últim, la CUP i els seus regidors seguiran "al carrer al costat dels col·lectius, entitats i moviments socials i populars que lluiten per una Manresa digne i al servei de la seva gent". Per tot això, conclouen, seran presents dijous a la manifestació convocada a la Plaça Major a les 8 del vespre.