Un sindicat de Mossos denuncia que els comandaments es van arronsar amb la detenció de Sorinas

La USPAC insinua que els caps policials "van cedir a les pressions dels manifestants violents de davant de la comissaria" o "o van rebre pressions polítiques"

La concentració s'ha traslladat a la comissaria de Manresa de Mossos
La concentració s'ha traslladat a la comissaria de Manresa de Mossos | Gheorghe Marin Berchesan
23 de novembre del 2016
Actualitzat el 25 de novembre a les 11:02h
La detenció de l'activista de la PAHC Bages, Bernat Sorinas, per part dels Mossos d'Esquadra i tot el que es va produir després a la comissaria de Mossos, amb un centenar llarg de manifestants que exigien el seu alliberament, ha estat interpretat pel sindicat policial USPAC com una mostra de debilitat dels comandaments policials i del conseller d'Interior, Jordi Jané, davant de la pressió popular que es va viure a Manresa aquest dimarts a la nit.

Així es desprèn d'un comunicat que han fet públic en que asseguren que els caps policials regionals "van cedir a les pressions dels manifestants violents de davant de la comissaria" o "o van rebre pressions polítiques". Els responsables sindicals recorden que Bernat Sorinas va ser posat en llibertat poc després de les 10 del vespre després de menys de dues hores detingut.

La USPAC denuncia que la detenció de Sorinas va venir precedida de la violència de "certs individus" cap als cossos policials, i que la detenció es va practicar perquè "va agredir a un agent i va oferir resistència i desobediència". El sindicat també assegura que altres activistes concentrats "van fer intents d'agressió" cap als mossos.

Després, ja a comissaria "altres companys van ser insultats", segons el sindicat. Per això la USPAC demana la identificació i investigació de tots els manifestants desplaçats a la comissaria de Manresa i exigeixen als responsables oficials de la comissaria "per quin motiu va ser posat, tan ràpidament, en llibertat el detingut". El sindicat entén que "el que es fa habitualment és portar els detinguts el dia següent al jutjat corresponent, ja que s'han d'acabar de fer les investigacions necessàries per al cos de l'atestat".