El PSC demana al govern que prioritzi voreres a calçades en la millora de l'espai urbà

Li demana que es replantegi el Pla de Xoc 2017 que va presentar fa una setmana posant per davant les necessitats dels vianants i de les persones amb mobilitat reduïda

Redacció
23 de novembre del 2016
Actualitzat a les 10:11h
El president i portaveu del GM del PSC a l'Ajuntament de Manresa, Felip González
El president i portaveu del GM del PSC a l'Ajuntament de Manresa, Felip González | Jordi Torras
El grup municipal del PSC a l'Ajuntament de Manresa vol que el govern municipal es replantegi el Pla de Xoc per a 2017 que va presentar ara fa una setmana a partir de l'anàlisi de l'auditoria de l'espai urbà, i que prioritzi les actuacions que han d'anar en benefici dels vianants i de les persones amb mobilitat reduïda.

El grup socialista posa sobre la taula que el 68% de les actuacions d'aquest Pla de Xoc considerades més urgents de reparació de l'Espai Urbà de Manresa són de calçades de carrers, "és a dir, asfalt per tal què els cotxes circulin millor". En canvi, segueix el PSC, només el 29% d'aquestes actuacions urgents són per a voreres, i una quantitat "encara més irrisòria", només un 2,11%, són per a supressió de barreres arquitectòniques.

Per això, insta al Govern de Manresa a no fer cas de les previsions inicials que va anunciar i que posi per davant les necessitats dels vianants a la dels cotxes. També entra en la necessitat de donar continuïtat al Pla de Xoc i per això demana al govern que en els anys 2018 i 2019 continuï invertint en via pública "com a mínim fins que les urgències mínimes fixades per la pròpia Auditoria de l'Espai Públic, que només abasten el 22,79% del total de necessitats, no tinguin una resposta". I recorden que "amb el milió d'euros que s'ha compromès el Govern a destinar en el 2017 només es pot atendre el 6,4% del total de necessitats".