Manel Rosell diu que que la fusió entre caixes els 'ocupa' i els 'preocupa'

Insisteix que veu, ara per ara, les caixes de Sabadell, Terrassa i Manlleu com a competidors, però destaca que 'a la vida no es pot descartar rés'.

ACN
01 de juliol del 2009
576_1246450899394291
576_1246450899394291


El president de Caixa Manresa, Manel Rosell, ha dit que la que la fusió entre caixes els 'ocupa' i els 'preocupa' però que l'entitat, a data d'avui, encara no s'ha posicionat. Rosell ha explicat en una entrevista a l'ACN que l'obligació de l'entitat és estar 'atenta' però que 'de moment no hi ha res més'. Rosell, que recentment ha substituït Valentí Roqueta a la presidència de Caixa Manresa, no ha volgut valorar la trobada entre Caixa Sabadell, Caixa Terrassa i Caixa Manlleu amb el Banc d'Espanya perquè afirma no conèixer els detalls de l'avantprojecte d'acord però ha dit que no s'ha d'oblidar que es tracta 'de tres competidors', un fet que els ha de fer reflexionar.

El nou president de Caixa Manresa ha reconegut que 'a la vida no es pot descartar res' i ha recordat que el mercat i la situació financera mundial 'estan com estan', la qual cosa farà que, en algun moment, hagin de prendre alguna decisió, 'sigui quina sigui'.

Manel Rosell ha insistit en el fet que les fusions entre caixes el 'preocupa' i que 'ocupa' una part 'important' de la feina del president 'però no tot el temps', ha dit el nou president de Caixa Manresa que ha recalcat que el tema de les fusions 'ens preocupa just en la mesura en què s'escau'.

Manel Rosell ha explicat que, de moment, Caixa Manresa està analitzant l'entorn però ha remarcat que l'entitat té una situació 'sòlida' amb uns índexs de morositat molt ben posats i amb una molt bona feina per part del seu equip de professionals al darrere.

Rosell ha aterrat a Caixa Manresa en un moment en què les fusions de caixes estan a l'ordre del dia i que, a més, van acompanyades de pressions institucionals. El president de Caixa Manresa reconeix que no li agrada treballar 'especialment' amb una pressió que 'va més enllà de la pròpia que ja posen el mercat i els clients'. No obstant, Rosell accepta que 'les normes de joc són aquestes'.

Des del punt de vista econòmic, Rosell recorda que es vol seguir treballant per tal que l'entitat sigui sòlida. El president de Caixa Manresa ha destacat que les línies de treball de l'entitat passen per continuar tenint ratis de morositat molt ajustats i per assegurar que les inversions dels seus clients siguin les més 'competitives'.