Detenen l'activista de la PAHC Bernat Sorinas després d'una acció contra la pobresa energètica

Els concentrats denuncien cops de porra i empentes per part de la Policia Local i dels Mossos després de finalitzar la protesta | La policia assegura que Sorinas ha fet la intenció de prendre'ls la defensa

VÍDEO De l'actuació de Mossos després de la concentració
VÍDEO De l'actuació de Mossos després de la concentració | Gheorghe Marin Berchesan
22 de novembre del 2016
Actualitzat a les 22:42h

Detenció de Bernat Sorinas després de l'acció contra la pobresa energètica | GMB
  El conegut activista de la PAHC Bages Bernat Sorinas ha estat detingut aquest dimarts a 2/4 de 8 del vespre després d'una acció de la plataforma davant de la distribuïdora d'Endesa, Gol, a l'avinguda dels Dolors de Manresa. Segons expliquen els activistes, un cop finalitzada l'acció, quan el gruix passava davant del supermercat Lidl, agents de la Policia Local de Manresa i dels Mossos d'Esquadra han començat a demanar identificacions i quan Sorinas s'ha negat entenent que ja no es trobava fent l'acció, ha estat detingut i traslladat a la comissaria dels Mossos de Manresa. Els activistes han denunciat l'agressivitat que han mostrat els agents que, segons ells, en alguns casos, han arribat a treure la porra i a empentar. Mossos, per la seva part, assegura que han estat rebuts amb violència i que la detenció de Sorinas s'ha realitzat després que intentés prendre la defensa a un agent.

Una seixantena d'activistes s'havien concentrat aquest dimarts a la rotonda de Prat de la Riba per protestar contra la pobresa energètica després del cas de la dona gran de Reus que va morir en un incendi poc després que li tallessin l'electricitat. Sota el lema La pobresa energètica mata, la convocatòria feta per la PAHC Bages s'ha dirigit fins a la seu del distribuïdor d'Endesa Gol, a l'avinguda dels Dolors, i li han enganxat cartells, llançat proclames fet pintades amb lemes com "Que ardan sus palacios" o "Cap llar sense llum".

El grup de concentrats s'ha dirigit després de l'actuació policial a la comissaria per donar suport al company detingut, que hi passarà tota la nit. A hores d'ara un ampli cordó policial envolta el local per evitar incidents. 
 

La concentració s'ha traslladat a la comissaria de Manresa de Mossos Foto: Gheorghe Marin Berchesan