Fecsa Endesa garanteix el bon estat de les línies a la Catalunya Central per la prevenció d'incendis

S'estan portant a terme revisions termogràfiques per detectar els punts calents de les línies.

ACN
01 de juliol del 2009
576_1246450323394403
576_1246450323394403


El cap d'explotació de Fecsa Endesa a la Catalunya Central, Jordi Vinyoli, ha dit que amb els mitjans i amb el pressupost que es destina en aquest territori es pot 'assegurar' que les línies elèctriques estan en un 'perfecte estat'. D'aquesta manera, segons Vinyoli, es pot 'garantir' que no s'hauria de produir cap incident que pogués provocar un foc. Un helicòpter ha fet aquest dimecres, de bon matí, un vol de reconeixement i manteniment preventiu de les línies de la companyia a la comarca del Bages en el marc de la campanya de prevenció d'incendis forestals. En el recorregut s'ha dut a terme una revisió termogràfica que, a través d'una càmera, permet detectar els punts calents de les línies.

'Les línies estan en un estat perfecte', ha repetit el cap d'explotació de Fecsa Endesa a la Catalunya Central, Jordi Vinyoli, que ha recordat que aquest any es destina un pressupost 'molt important' de 4.300.000 euros en revisions i actuacions a la xarxa. Segons Vinyoli aquesta inversió ha de ser 'suficient' per corregir qualsevol deficiència.

Vinyoli ha explicat que les campanyes de prevenció han ajudat a reduir el nombre d'incidències i ha destacat que les comarques centrals són les que tenen una 'millor qualitat' de subministrament elèctric, la qual cosa és un 'motiu de satisfacció'.

La revisió termogràfica consisteix a sobrevolar les línies elèctriques amb un helicòpter dotat d'una càmera de raigs infrarojos, que enregistra el cable i detecta si hi ha o no algun punt calent amb una temperatura superior a la del mateix cable, ha explicat el cap d'explotació de Fecsa Endesa a la Catalunya Central, Jordi Vinyoli. En aquest sentit ha afegit que la càmera és capaç de 'discriminar' temperatures que estan cinc graus per sobre de la temperatura del pilot.

Des de Fecsa Endesa han destacat que, en cas de detectar alguna anomalia automàticament s'activa el mecanisme per arreglar-lo, ja que les coordenades queden registrades. Vinyoli ha explicat que els punts calents són provocats per descàrregues atmosfèriques i ha subratllat la importància del manteniment preventiu i correctiu de les línies que vol contribuir a evitar possibles incidències i futures avaries.

En tots els vols de reconeixement que ha fet la companyia s'han revisat 474 quilòmetres de xarxa repartida en una superfície de 1.295, 17 quilòmetres quadrats i 35 municipis. La inversió ha estat de 44.000 euros.