L'Escola d'Estiu del Bages incidèix en la importància de portar l'educació més enllà de les aules

L'Escola d'Estiu del Bages consolida la seva oferta formativa amb 13 cursos orientats a repensar l’educació i la participació de 250 persones.

Redacció
01 de juliol del 2009
576_1246447196P1040887
576_1246447196P1040887


Des de la Pedagogia Sistèmica fins al Ioga com a eina educadora de creixement, l’Escola d’Estiu del Bages d’enguany ha organitzat un total de tretze cursos orientats a repensar l’educació. Aquesta formació orientada al professorat vol ajudar a promoure i a generar nous processos d’ensenyament i aprenentatge, noves fórmules per educar que alhora impliquin un canvi en la cultura escolar.
 
En aquest context s’ha presentat aquest matí l’Escola d’Estiu 2009, en un acte inaugural a càrrec de Valentí Martínez, director general de la Fundació Universitària del Bages, Joan Badia, director general d’Innovació del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, Sònia Díaz, regidora d’Educació de l’Ajuntament de Manresa i Assumpta Pla, presidenta del Col•lectiu Docents del Bages.
 
En la presentació s’ha destacat la necessitat d’entendre l’educació més enllà del que passa a les aules, en un marc més ampli que engloba tot el que passa al carrer, i que aquesta és una tasca i una responsabilitat de tots.
 
Assumpta Pla ha incidit en la transformació personal necessària per poder transformar l’educació Sònia Díaz, per la seva banda, ha emfatitzat l’aposta de Manresa com a "ciutat educadora i amb un projecte educatiu". Segons Díaz, l’educació necessita tres elements clau: la cohesió, el civisme i la participació. Joan Badia ha manifestat que cal "donar suport i formació als professionals de l’Educació", i ha afegit que en aquest sentit la nova llei d’Educació de Catalunya reconeixerà la formació universitària inicial i la formació permanent.

Amb aquesta voluntat d’estrènyer relacions amb la universitat a través de la formació contínua, Valentí Martínez, ha apuntat que amb el nou grau d’Educació Infantil que s’impartirà a partir del proper curs, la FUB estarà més vinculada en l’àmbit educatiu. En aquest sentit ja s’han apuntat noves propostes i iniciatives de cara a l’any vinent per a la formació del col•lectiu docent.
 
Seguidament, ha tingut lloc la conferència “Educar per obrir el cos”, a càrrec de Montserrat Vidal, mestra d’educació infantil i Josep Duran, president de Robafaves, els quals han volgut mostrar una suggerent manera de mirar el món i de mirar-se a un mateix.
 
Fins a 238 inscrits i 12 formadors passaran per les aules de la Fundació Universitària del Bages al llarg de set dies. Els cursos s’imparteixen en horari de matí de les 9.30 h a les 13 h., i cadascun d’ells té una durada de 15 hores.