Moià inicia la restauració del dolmen de Puig Rodó

Treballs d'excavació de l'interior del dolmen de Puig Rodó
Treballs d'excavació de l'interior del dolmen de Puig Rodó | Museu de Moià
Redacció
21 de novembre del 2016
Actualitzat a les 10:56h
El Servei d'Arqueologia de la Generalitat de Catalunya, amb el suport del Museu de Moià, restaura el dolmen de Puig Rodó. Les tasques de restauració van iniciar-se el dimecres 2 de novembre de 2016 i s'allargaran fins a principis de 2017.
 
El Servei d'Arqueologia de la Generalitat de Catalunya ha contractat a l'empresa d'Artés Arqueòlegs.cat per a la restauració del monument. A més del personal altament qualificat d'aquesta empresa, Arqueòlegs.Cat compta amb l'assessorament en la restauració d'aquest dolmen de l'arqueòleg i prehistoriador Josep Tarrús i Galter, màxima autoritat a Catalunya amb monuments megalítics.
 
En aquest moment s'està procedint a la reexcavació arqueològica de l'interior del dolmen i del túmul. L'any 1961 aquest dolmen ja fou excavat per l'arqueòleg Ricard Batista amb el suport del moianès Joan Surroca. Un cop s'acabin les excavacions es procedirà a la restauració del monument i adequació de l'espai del voltant fent-lo accessible al públic i amb una plafoneria que complementarà la visita lliure al monument.
Arxivat a