Caixa Manlleu i Sabadell també diuen que no hi ha projecte de fusió

Després de que Caixa Terrassa es desmarqués aquest matí de la fusió, les caixes de Manlleu i Sabadell han emèss un comunicat conjunt insistint en la mateixa línia.

Redacció
30 de juny del 2009
Caixa Manlleu i Sabadell han indicat que la reunió de treball amb responsables del Banc d'Espanya d'aquest dimarts, en què també ha participat Caixa Terrassa, ha servit per intercanviar impressions i valorar línies d'actuació per millorar l'eficiència, però han subratllat que no s'ha concretat cap projecte d'unió. Després dels contactes mantinguts darrerament, els directius de les tres entitats catalanes han viatjat aquest dimarts a Madrid per reunir-se amb els responsables del Banc d'Espanya. Al final de la reunió, Caixa Manlleu i Sabadell han emès un comunicat unitari en què es descarten fusions i indica que les entitats seguiran aprofundint en les possibilitats de col·laboració.

'En el marc dels contactes que diferents caixes catalanes venen realitzant darrerament', les tres caixes han mantingut 'una reunió de treball amb responsables del Banc d'Espanya, en què s'han intercanviat impressions i s'han valorat diferents projectes i línies d'actuació possibles entre aquestes entitats per tal de millorar l’eficiència', explica el comunicat.

Dins d'aquest procés, 'actualment no hi ha cap projecte concretat', destaquen les caixes,  que asseguren que continuaran 'en la via de converses i estudis, amb la finalitat de seguir aprofundint en les possibilitats de col·laboració i avaluar les actuacions més adequades que es podrien  dur a terme en comú'.

Per la seva part, el director general de Caixa Terrassa, Enric Mata, ha negat aquest dimarts després de sortir d'una reunió al Banc d'Espanya que existeixi cap projecte de fusió amb d'altres caixes catalanes, sinó que el debat que manté l'entitat amb Caixa Sabadell i Caixa Manlleu és per arribar a eventuals acords de 'col·laboració i cooperació'. Mata ha assegurat que l'objectiu principal de la cita amb el Banc d'Espanya ha estat presentar el seu nou president, Jaume Ribera, que va accedir al càrrec el 3 de juny en substitució de Francesc Astals.