L'Oficina Jove acollirà una exposició que reivindica les actituds festives no sexistes

Es podrà veure durant la primera quinzena de desembre a l'Oficina Jove de Manresa

Redacció
18 de novembre del 2016
Actualitzat a les 18:24h
Del 30 de novembre al 16 de desembre, l'Oficina Jove del Bages acollirà a la seva seu, al Carrer Sant Blai número 14 de Manresa, una exposició que vol traslladar al jovent especialment, però també al públic en general, la importància de fer festes lliures de sexisme. L'exposició porta el nom de No tot s'hi val. De festa, actituds festives no sexistes, i hi col·laboren Manresa Jove, l'Ajuntament de Manresa, el Consell Comarcal del Bages i la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya.

A través de nou plafons, l'exposició exposa situacions habituals que es produeixen en sortir de festa i s'intenta construir un discurs a través del qual es pretén reflexionar sobre el llenguatge sexista, la violència verbal i no només física que pateixen les dones i l'homofòbia, entre d'altres.

Amb l'objectiu d'evitar conductes sexistes i homòfobes, l'Oficina Jove del Bages vol que l'exposició doni eines a les joves per tal de detectar i rebutjar aquestes situacions i així poder crear ambients més agradables i còmodes, amb el lema: Com que de festa és millor que ens sentim bé, si t'has trobat o et trobes amb situacions d'aquestes, no deixis que t'agredeixin de cap forma. Respon! No tot s'hi val. De festa, actituds festives i no sexistes.

Tanmateix, també s'intenta fer pedagogia sobre conceptes sovint confrontats o fins i tot mal entesos, com les diferències entre sexe i gènere, masclisme i femillisme, i conceptes més genèrics: des de feminisme fins a patriarcat, sexisme o violència de gènere. La voluntat és poder trencar aquests tòpics i donar eines per conscienciar i capgirar comentaris, agressions i insults sexistes i homòfobs.

L'exposició, d'accés lliure i gratuïta, es podrà veure en l'horari habitual de l'Oficina Jove del Bages; dilluns, dimarts i dijous de 9h a 14h i les tardes de dilluns a divendres de 16h a 19h.