Minyons Escoltes i Guies de Catalunya celebren la 40a Assemblea General a Manresa

Tindrà lloc diumenge al Kursaal

Redacció
18 de novembre del 2016
Actualitzat a les 16:52h
Aquest cap de setmana, 19 i 20 de novembre, Manresa s'omplirà de fulards de caps escoltes d'arreu del país. Diumenge se celebrarà al Teatre Kursaal de Manresa la 40a Assemblea General Ordinària dels Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (MEG). L'Assemblea és l'òrgan de govern més important de l'entitat i es reuneix una vegada a l'any amb caràcter ordinari. És previst que hi assisteixin prop de 800 caps i responsables escoltes, la meitat dels quals arribaran dissabte, faran una vetllada escolta al Congost i dormiran a l'escola Joviat.

L'Assemblea General Ordinària l'integren totes les persones afiliades dels Minyons Escoltes i Guies, majors d'edat i que tinguin algun càrrec dins d'un agrupament, demarcació/sector i equip general. Tots els assembleistes tenen dret a paraula aix í com a formular els seus precs i preguntes a la resta de l'Assemblea General durant el plenari.

La sessió inclourà amb un acte públic on hi estan convidats representants d'altres entitats, institucions i administracions. Hi intervindran la directora general de Joventut de la Generalitat de Catalunya, Marta Vilalta, i l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent.

Entre els punts de l'ordre del dia de l'assemblea hi ha la presentació de l'estat dels preparatius de la Jamborinada, la gran trobada d'escoltes i guies a Catalunya que reunirà més 13.000 infants i joves a Tàrrega el 29 i 30 d'abril de 2017, i l'elecció del càrrec de secretari general. També es presentarà i se sotmetrà a votació el nou Programa de Curs i del Pressupost.

L'Assemblea General Ordinària dels Minyons Escoltes i Guies de Catalunya se celebra de forma itinerant a diverses poblacions de Catalunya; l'any passat es va celebrar a Cervera.