Tot a punt per la 56a edició del Ral·li 2000 Viratges

L'organització demana als aficionats que vetllin per la seva seguretat

Aquest cap de setmana torna al Bages el ral·li 2.000 Viratges
Aquest cap de setmana torna al Bages el ral·li 2.000 Viratges | Scratch Media
18 de novembre del 2016
Actualitzat a les 16:48h
Tot és a punt per la 56a edició del Ral·li 2000 Viratges aquest proper cap de setmana. El Biela Club Manresa ha dissenyat un recorregut per atreure uns incondicionals que any rere any omplen les carreteres de casa nostra. Precisament, aquesta afluència fa que des de l'organització es faci una crida al seny. Es demana a tothom que vagi a presenciar la prova que busqui un lloc segur, ja que aquesta seguretat és la clau que proporciona l'èxit de la mítica prova any rere any. Aquest any, s'han inscrit a la prova 2016.

En un acte celebrat a la sala Silenci i conduït pel periodista de Canal Taronja Edu Font, es van presentar els trams del 2000 Viratges d'enguany. Tot i que es farà una primera sortida aquest divendres al vespre al Passeig Pere III, la veritable competició començarà dissabte al matí. La sortida oficial serà a Artés, al tram d'Hostalnou, que ha estat incrementat en quatre quilòmetres per sumar-ne un total de divuit. També serà espectacular el tram de Pinós, amb un desnivell del 16% en baixada. Aquest tram és d'un dels que usava Carlos Sáinz (pare) a la dècada dels noranta del segle passat per entrenar. Tots dos es faran un total de dues vegades.

A la tarda, els participants recorreran també per partida doble tres trams més. També mítics. El de les Vilaredes incorpora una nova xicane, el de Taurons el recorreran els pilots en direcció contrària a l'any passat i el de la Bassa aportarà una bona dosi d'espectacle. La segona passada serà en horari nocturn.

Al torn dels parlaments. Tant el president del Biela Club, Toni Ramos, com el director de cursa, Joan Molinera, han incidit en el tema de la seguretat de la prova, al mateix moment que han agraït la feinada de tot l'equip que organitza el ral·li. El president de la Federació Catalana, Joan Oller, ha lloat l'organització de la cursa i l'ha felicitat per recuperar trams com el d'Hostalnou. Per acabar, Jordi Serracanta, regidor d'esports de Manresa, ha destacat la manera de treballa del Biela Club. El teixit esportiu de Manresa fa que la capital del Bages sigui capital de l'esport català amb arguments que s'afegeixen al bàsquet. A més, s'ha tingut un record per Lluís Costa, durant molts anys director de la cursa.

El Ral·li 2000 Viratges és puntuable pel Campionat de Catalunya de Rallies, la Copa Catalana de Ral·lis d'Asfalt, l'Open Catalunya, el Trofeu Júnior de Ral·lisprint, les Copes Catalunya de Regularitat Supersport i Esport i del Volant RACC – Trofeu MAVISA.