Es reuneix la comissió de seguiment de les obres de rehabilitació de la Seu

Comissió de seguiment de les obres de la Seu
Comissió de seguiment de les obres de la Seu | AjM
Redacció
17 de novembre del 2016
Actualitzat a les 15:08h
Dimecres a la tarda es va reunir la comissió de seguiment que té cura de què el procés de les obres de rehabilitació de la Seu de Manresa es desenvolupi de forma adequada. Aquesta trobada es va realitzar en el marc del conveni de col·laboració per la restauració de la basílica signat per l'Ajuntament de Manresa, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l'Oficina de Suport ala Iniciativa Cultural, la Diputació de Barcelona i el Bisbat de Vic.

Durant la reunió, convocada pel Bisbat de Vic i participada per representants de les institucions i de la parròquia de Santa Maria de la Seu, es va donar compte dels números de l'any 2015, es va informar sobre l'estat de les obres en curs i es va exposar com es procediria pel tancament d'aquesta anualitat. També es va fer una visita d'obra pujant a la bastida per veure de primera mà l'estat inicial dels elements a restaurar i l'avenç de les obres.

Al llarg d'aquesta última anualitat es duen a terme els treballs fixats a l'addenda corresponent a l'any 2016 i que consisteixen en la rehabilitació a la façana sud d'un contrafort, un arc boterell doble, un pany de façana i un mòdul de terrat de la façana sud.

Els treballs, que està previst que finalitzin aquest mes de novembre, estan dirigits per l'arquitecte Francisco Javier Asarta i els executa l'empresa constructora Cots i Claret. El seguiment de les obres el fa Meritxell Ortiz, arquitecta dels Serveis Territorials del Departament de Cultura ala Catalunya Central.

El conveni marc de col·laboració per restaurar la Seu de Manresa que van signar el 20 de juny de 2014 l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, el representant del Departament de Cultura de la Generalitatde Catalunya, Joan Pluma, la representant de l'Oficina de Suport de la Iniciativacultural, Pilar Pifarré, el president dela Diputacióde Barcelona, Salvador Esteve i el bisbe del Bisbat de Vic, Romà Casanova; establia les condicions de finançament de les obres de rehabilitació de la basílica de la Seu de Manresa per tres anys.

Aquest conveni té vigència fins a 31 de desembre de 2016, per tant, caldrà fer-ne la renovació per a continuar les obres de rehabilitació. En el marc de la reunió es va manifestar l'interès de totes les parts de seguir endavant amb la col·laboració establerta i es va acordar iniciar els tràmits per a la redacció d'un nou conveni per als propers anys.