Convocatòria oberta pels artistes que vulguin participar a «Jardins de Llum»

L'esdeveniment, que s'emmarca dins la Festa de la Llum i del Misteri de la Llum de Manresa, se celebrarà el vespre i nit del dia 20 de febrer

Redacció
16 de novembre del 2016
Actualitzat a les 17:26h
Ja s'ha obert la convocatòria per tots aquells artistes que vulguin participar, ja sigui de forma individual o col·lectiva, i presentar un projecte relacionat amb la llum i l'aigua a la Festa de la Llum i del Misteri de la Llum de Manresa. Des de la Taula de les Arts Visuals de la Catalunya Central (TAV-CC) es vol aportar a aquesta festa tan arrelada a la ciutat la proposta d'un recorregut ple d'art i mostres efímeres de carrer.

Durant la nit del 20 de febrer (des de 2/4 de 7 fins a les 10), el barri vell de Manresa acollirà diverses propostes artístics al carrer, sota la direcció artística la TAV-CC i la producció i el suport de l'Ajuntament Manresa. El festival pretén relacionar diverses activitats que resultin diferents, plenes d'emoció i qualitat pel seu concepte, sent participatives en la seva realització. Aquest 2016 es vol que els Jardins de llum trobin la complicitats dels diferents agents socials de la ciutat i dels espectadors dels actes.

D'aquesta manera, Jardins de llum s'inscriu en la tendència actual de manifestacions festives a l'entorn de l'aigua i de la llum, facilitades per l'evolució de la tecnologia de les projeccions i il·luminacions espectaculars, i els nous llenguatges efímers de l'art al carrer.

Com a referents, tot i les diferències de format, es podrien citar la Fête des Lumieres que se celebra anualment a Lió (França), la Festa de la Llum, que per primera vegada aquest any s'ha incorporat a les Festes de Santa Eulàlia de Barcelona, el Mapping Festival de Ginebra (Suïssa) i la Lluèrnia d'Olot.

Bases

Les bases per a la inscripció són les següents:

1. Pot participar a la convocatòria qualsevol persona a títol individual o col·lectiva

2. Les propostes artístiques hauran d'estar vinculades a la temàtica de la llum i/o l'aigua, i que tinguin en compte que s'instal·laran a l'aire lliure de manera efímera.

3. Per participar en la convocatòria cal fer arribar el projecte en un pdf, de sis DinA4 com a màxim, que inclogui:

- Títol, autors i descripció del projecte
- Material gràfic al·lusiu a la proposta, imatges il·lustratives del resultat final
- Plànol d'implantació a l'espai
- Detalls tècnics i calendari orientatiu de muntatge i desmuntatge
- Un breu currículum dels participants - Dades de contacte (telèfon i e-mail, pàgina web...)

4. Totes les propostes (i consultes) s'han d'enviar al correu electrònic de la Taula de les Arts Visuals de la Catalunya Central: [email protected]

5. El format de la proposta és lliure (instal·lació artística, circ, dansa o música).

6. El termini de presentació de les propostes finalitza el 12 de gener de 2017.

7. Totes les propostes presentades en aquesta convocatòria rebran una resposta entre el 18 i el 22 de gener de 2017.

8. Les propostes seleccionades seran presentades a la premsa a partir del dia del veredicte.

9. Els participants seleccionats hauran de fer arribar la informació necessària per la preparació de tots els elements de difusió i comunicació (imatge i descripció de la proposta) fins el 27 de gener de 2017 com a molt tard.

10. L'organització es reserva el dret d'utilitzar el material gràfic de les propostes seleccionades per fer difusió del projecte en diferents mitjans.

 11. L'organització aporta a cada projecte 300€ (tot inclòs). Si la proposta supera aquest cost, anirà a càrrec dels seus autors trobar-ne el finançament.

12. Cal que tots els projectes siguin autosuficients en el muntatge, desmuntatge i neteja de l'espai.

13. L'organització es compromet a fer difusió dels projectes seleccionats fent servir els seus canals digitals i contactes.

14. El fet de participar en aquesta convocatòria suposa l'acceptació d'aquestes bases i la participació en els termes establerts.

Selecció i criteris

La selecció dels projectes anirà a càrrec de membres de la TAV, amb el vistiplau dels membres de l'Associació Misteriosa Llum, la regidoria de cultura de l'Ajuntament de Manresa i agents culturals.

Es valorarà preferentment el següent:

- el grau d'innovació i l'aportació estètica de les propostes
- l'adequació als espais de l'itinerari de carrer dissenyat, i concretament al punt on es proposa instal·lar cada projecte amb una clara voluntat de posar en valor i embellir l'espai
- la resistència a les inclemències meteorològiques.

El Jurat podrà demanar més informació sobre qualsevol projecte i proposar a l'autor el lloc més idoni per la seva ubicació si així ho considera.

El Jurat i l'organització es reserven el dret de poder demanar una audició privada d'algun projecte per si cal cercar patrocinadors i col·laboradors.