Estudiants de cinc països arriben a Manresa en el marc de l'Erasmus+ Mica

El seu objectiu és aprendre tècniques d'alt valor afegit per a la indústria electromecànica

Redacció
15 de novembre del 2016
Actualitzat a la 13:31h
Estudiants i professors de 5 països europeus han arribat a Manresa per rebre formació en tècniques d'alt valor afegit per a la indústria electromecànica. Els alumnes, que provenen de centres educatius de Portugal, Polònia, Alemanya, la República Txeca i Finlàndia, faran una estada de dues setmanes a la ciutat, durant les quals assistiran a cursos a l'institut Lacetània i al Centre de Formació Pràctica. La iniciativa s'emmarca en el projecte Erasmus+ Mica, en el qual participen les dues institucions manresanes, i que té per objectiu millorar les capacitats i competències dels futurs treballadors industrials europeus.

Durant aquests dies, els joves, que són alumnes de formació professional als seus respectius països, es formaran en programació d'autòmats programables, disseny de sistemes de control de màquines, programació de panells d'operador, control de maquinària via web, disseny mecànic i mecanització, entre d'altres. A més dels tallers de formació, l'estada es complementarà amb visites tècniques a empreses de la comarca que col·laboren en el projecte com Skis Rossignol, Avinent o Foneria Condals, en les quals es podran comprovar in situ com s'apliquen els conceptes treballats.

El projecte Mica es va iniciar l'any 2015 i s'allargarà fins el 2018 i se centra en la realització, i posterior valoració de la seva efectivitat, de tallers de formació de dues setmanes de durada durant les quals els alumnes treballen aspectes tècnics d'alt valor afegit dins del sector electromecànic. Els tallers es dissenyen d'acord amb les necessitats de les empreses i es desenvolupen als diferents països dels centres participants al projecte, que té com a eixos principals l'estreta col·laboració amb les empreses, l'ús de maquinària moderna, les noves tecnologies i la compartició d'informació. L'objectiu final del projecte és crear un model de taller tècnic sostenible i difondre'l a d'altres sectors de la formació professional.

Seminari sobre l'FP a Europa

En el marc de l'estada d'aquests alumnes i professors europeus a Manresa, el dijous 24 de novembre tindrà lloc al Palau Firal un seminari sobre la formació professional a Europa obert a docents i empreses de tot el territori. La jornada començarà a les nou del matí i s'hi tractaran temes com la formació professional dual, els estudis vocacionals o el sistema europeu de crèdits per a la formació professional. A la jornada hi intervindran tant professors com alumnes dels centres participants al projecte Mica i es podrà conèixer de primera mà, per exemple, com és el sistema de formació professional dual alemany, un dels models que s'ha pres com a referència a l'hora de desenvolupar l'FP dual al nostre país.