El PSC insta Ajuntament i Generalitat a no posar l'escola Les Bases per davant de la Valldaura

Els socialistes portaran al ple una moció per a què es construeixin, "com a mínim al mateix temps", els edificis de les dues escoles

Redacció
14 de novembre del 2016
Actualitzat a les 17:43h
Alumnes de l'Escola Valldaura juguen al pati
Alumnes de l'Escola Valldaura juguen al pati | AjM
El Grup Municipal Socialista a l'Ajuntament de Manresa ha fet públic aquesta tarda un comunicat en què acusa l'Ajuntament de Manresa i el Departament d'Ensenyament de la Generalitat de "sembrar el desconcert a les comunitats educatives de les escoles Valldaura i La Flama" amb l'anunci que el proper dijous el Ple Municipal aprovarà la posada a disposició de la Generalitat d'un solar de titularitat municipal de 6.470 m2 situat al xamfrà entre la futura prolongació del Carrer Puigmal i l'Avinguda Universitària de Manresa per a la construcció de l'escola Les Bases.

Aquest mateix dilluns al matí, el Grup Municipal Socialista ha parlat amb representants de les dues escoles i ha pogut saber que s'havien assabentat de l'esmentada cessió de terreny per una informació publicada als mitjans dissabte passat. Segons Felip González, president i portaveu del PSC a l'Ajuntament; "és com a mínim una imprudència fer aquesta mena d'anuncis sense haver aclarit abans amb la comunitat educativa de les dues escoles implicades quins són els plans futurs del Departament pel que fa a la construcció d'edificis escolars a la nostra ciutat".

La posada a disposició dels terrenys per a la nova Escola Les Bases es va comunicar als grups municipals en el decurs de la Comissió Informativa d'Hisenda i Governació de dimecres passat, 9 de novembre. El PSC va preguntar al Govern sobre si aquesta cessió significava que es construiria l'edifici de l'Escola Les Bases abans que no pas el de l'Escola Valldaura que ja porta 8 cursos lectius fent les classes en mòduls prefabricats. "I a la Comissió se'ns va emplaçar –explica González– a la Comissió de Drets i Serveis a les Persones del divendres 11 de novembre on la regidora d'Ensenyament ens informaria. Tanmateix, la regidora Rosich tampoc no hi va assistir i els regidors del Govern que hi eren es van comprometre a traslladar-li la nostra pregunta a la regidora que, en aquesta hora de dilluns (17h), encara no ens ha respost".

En aquest sentit, i donat que el termini legal establert a l'Ajuntament de Manresa per presentar proposicions per al Ple Ordinari del mes de novembre acabava al migdia d'aquest dilluns, el PSC ha presentat una proposició en la qual es demana instar al Departament d'Ensenyament de la Generalitat a "construir, com a mínim al mateix temps, els edificis de les escoles Valldaura i Les Bases de Manresa. Així mateix, s'insta a què, si per raons de limitació pressupostària, no és possible fer-ho al mateix temps; que es doni prioritat a la construcció de l'Escola Valldaura que aquest curs 2016-2017 compleix 8 cursos lectius fent les classes en mòduls prefabricats".

Segons Felip González, "el Govern de Manresa s'omple la boca amb la paraula transparència i, després, quan es tracta de temes que poden esdevenir polèmics, no passa la prova del cotó i acostuma a tirar pel camí de dret sense informar a temps als col·lectius afectats".

El Grup Municipal del PSC ha tingut coneixement, també aquest matí, que mares i pares d'alumnes de l'escola Valldaura estarien a punt d'acordar mesures de pressió per reivindicar la construcció del seu edifici escolar definitiu i, "des del PSC, fem una crida a la comunitat escolar de Valldaura a que esperi com a mínim uns dies a prendre decisions en aquest sentit" perquè estem convençuts que la decisió dels governs de la Generalitat i de l'Ajuntament no serà la de fer passar una altra escola per davant de l'escola Valldaura en les seves prioritats de construcció. "Perquè si aquesta fos la intenció, més que una imprudència en no informar adequadament, seria menystenir la trajectòria d'una escola, la Valldaura, que ja porta vuit anys a l'espera que hi hagi prou recursos econòmics a la Generalitat per a la construcció del seu edifici", ha conclòs González.