El Museu de la Tècnica acollirà una exposició permanent sobre la Manresa del segle XIX

El conveni de col·laboració per aquesta exposició -que tindrà per títol "Manresa (1814-1931), l'època de la industrialització"- l'ha signat aquest dilluns la Fundació Aigües de Manresa - Junta de la Sèquia i la Fundació Independència i Progrés

Redacció
14 de novembre del 2016
Actualitzat a les 12:33h
Josep Alabern, Valentí Junyent, Joan Badia i Josep Huguet durant la signatura del conveni
Josep Alabern, Valentí Junyent, Joan Badia i Josep Huguet durant la signatura del conveni | AjM
La Fundació Aigües de Manresa - Junta de la Sèquia i la Fundació Independència i Progrés han signat aquest dilluns un conveni de col·laboració per a la creació d'una exposició permanent sobre la Manresa al segle XIX al Museu de la Tècnica de Manresa que tindrà per títol Manresa (1814-1931), l'època de la industrialització.

L'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, com a president, i Josep Alabern, com a vicepresident, de la Fundació Aigües de Manresa - Junta de la Sèquia, i Joan Badia, com a president de la Fundació Independència i Progrés, s'han reunit aquest matí i han acordat de posar en marxa l'exposició Manresa (1814-1931), l'època de la industrialització a l'espai de la sala central del Museu de la Tècnica de Manresa, que gestiona la Fundació Aigües de Manresa-Junta de la Sèquia als Dipòsits Vells, a la carretera de Santpedor. A l'acte de signatura hi ha assistit també el representant d'Independència i Progrés, Josep Huguet.

El contingut de l'exposició farà referència a l'època de la industrialització de la ciutat; canvis demogràfics, urbanístics, culturals, socials, econòmics i polítics causats per la industrialització i contextualitzats en les etapes d'abans i després de les Bases de Manresa (1892).

La nova exposició vol ser un enriquiment per al Museu, avui centrat en la maquinària tèxtil i en la cinteria, de manera que en serà un complement i antecedent en el relat històric. Constarà de diversos plafons, que aniran a càrrec de la Fundació Independència i Progrés, i d'una pantalla on es projectaran imatges de l'època, finançada per la Fundació Aigües de Manresa - Junta de la Sèquia.

Amb aquesta aportació ambdues fundacions volen contribuir a la celebració, l'any vinent, dels 125 anys de les Bases de Manresa, un document significatiu que plasmava la voluntat de les diverses forces polítiques del moment de fer avançar Catalunya cap a noves cotes de llibertat i autogovern, i una efemèride d'un gran simbolisme per a la història del catalanisme.