L'Ajuntament segueix perdent en els jutjats contra treballadors per la paga dels 25 anys

Tres funcionaris més han aconseguit aquesta setmana una sentència que reconeix el deute de l'Ajuntament cap a ells de més de 2.280 euros per aquesta gratificació d'antiguitat

Ajuntament de Manresa
Ajuntament de Manresa | Jordi Torras
11 de novembre del 2016
Actualitzat a les 22:50h
Tres treballadors més han aconseguit aquesta setmana que un jutjat sentenciï a favor seu en el contenciós que van presentar per reclamar la paga dels 25 anys d'antiguitat a l'Ajuntament de Manresa, de 2.284,31 euros. L'Ajuntament no havia pagat les gratificacions perquè, al seu entendre, suposava un increment en les retribucions del treballador i això contradiu la Llei 17/2010, que forma part de les mesures que el govern espanyol va aprovar er reduir la despesa pública a través de l'eliminació de pagues i congelació salarial del personal de l'administració.

Aquestes tres sentències se sumen a altres que diferents jutjats han anat emetent a favor dels treballadors des que el setembre de 2015, en el primer recurs contenciós administratiu presentat per un funcionari contra l'Ajuntament per aquest motiu, el jutge interpretés que la paga de gratificació pels 25 anys d'antiguitat no es podia considerar com un increment de les retribucions de l'empleat i que, per tant, havia de ser liquidada.

A partir d'aquesta primera sentència, altres treballadors que es trobaven en la mateixa situació, han anat sol·licitant l'extensió d'efectes de la sentència dictada per aquell jutjat i, a excepció de dos casos que ho van demanar fora de termini, tota la resta han obtingut la dispositiva a favor del demandant. Segons els càlculs dels sindicats, en només un any una quinzena de treballadors han tingut sentències favorables, sense comptar els treballadors que han pledejat particularment.

En tots els casos, l'Ajuntament ha de pagar la gratificació, els interessos fins al dia de la sentència i les costes. Malgrat aquest fet, i que el jutjat sentencia sistemàticament en el mateix sentit, l'Ajuntament continua portant els casos fins al final.