El govern de Sant Joan i ERC Bages surten en defensa de Jordi Pesarrodona

Asseguren que en les reunions que van tenir amb els grups de l'oposició se'ls va facilitar el llistat de casaments de tots els regidors, al contrari del que afirmen ICV, PSC i PP

11 de novembre del 2016
Actualitzat el 12 de novembre a les 14:44h
L'alcalde de Sant Joan de Vilatorrada, Gil Ariso, ha sortit en defensa de Jordi Pesarrodona
L'alcalde de Sant Joan de Vilatorrada, Gil Ariso, ha sortit en defensa de Jordi Pesarrodona | Aleix Solernou
Els dos grups municipals que composen el govern de Sant Joan de Vilatorrada, d'una banda, i ERC Bages, de l'altra, han emès dos comunicats en defensa del regidor dels republicans en aquest Ajuntament, Jordi Pesarrodona, a qui els tres grups de l'oposició, Compromís amb Sant Joan-ICV, PSC i PP, van preguntar sobre la possibilitat que hagués cobrat per oficiar casaments en restaurants com, va assegurar una regidora del PSC en ple, els havien informat.

El govern municipal afirma que, al contrari del que assegurava l'oposició en el seu comunicat, en la tercera reunió que van mantenir per esclarir els fets, se'ls va lliurar la relació de casaments que havien fet tots i cadascun dels regidors del consistori, i es van comprometre a publicar al web municipal la informació de béns i activitats dels edils abans del proper 1 de gener. En aquesta reunió, també el regidor Jordi Pesarrodona va mostrar la seva declaració d'activitats, i segons assegura el govern, "cap portaveu de l'oposició es digna a mirar-la".

En el comunicat, el govern s'ofereix a estudiar l'obertura d'una comissió d'investigació si algú aporta "alguna prova contundent que demostri" aquestes acusacions. Mentrestant, reiteren que després d'haver-ho parlat llargament amb l'afectat "es confia plenament en la paraula" que ha donat en el sentit que mai no ha cobrat per fer un casament.

El govern finalitza el comunicat mostrant el seu convenciment que "aquestes insinuacions no són certes" i que "es prendran les mesures pertinents" per tal de "salvaguardar el bon nom d'aquest Ajuntament".

"Els rumors no haurien de ser la base d'una acusació"

Per la seva part, ERC Bages recorda que Jordi Pesarrodona és "sobradament conegut com a actor i com a dinamitzador artístic", i que combina la seva professió amb la seva responsabilitat municipal, "com tants altres alcaldes i regidors". Els republicans, igual que el govern de Sant Joan, asseguren que els grups de l'oposició van rebre la informació que van demanar, i els recorda que "els rumors no haurien de ser la base d'una acusació".