El govern proposarà al ple cedir un terreny a la Generalitat per a la futura escola Les Bases

El solar municipal és de 6.470 m2 de superfície i està situat a la zona nord-oest de la ciutat, al xamfrà entre la prolongació del carrer Puigmal i l'Avinguda Universitària

Redacció
11 de novembre del 2016
Actualitzat el 13 de novembre a les 10:15h
El govern de Manresa proposarà al proper Ple Municipal -que se celebrarà el dijous, 17 de novembre- l'aprovació de la posada a disposició del departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya d'un terreny per a la construcció de la nova escola Les Bases. L'espai, de propietat municipal, té 6.470 m2 de superfície i està situat a la zona nord-oest de la ciutat, al xamfrà entre la prolongació del carrer Puigmal i l'Avinguda Universitària.

Aquest solar estava destinat inicialment a la construcció de l'equipament escolar CEIPla Flama –segons l'acord del Ple Municipal celebrat el 15 de setembre de 2008–.  Tot i això, en l'actual context econòmic que requereix rendibilitzar molt les inversions i tenint en compte també les inversions de millora que s'han realitzat els darrers anys a les instal·lacions ala Flama, des del govern de Manresa s'ha optat per cedir aquest terreny per a la construcció de la nova escola Les Bases.

En aquests moments, l'escola Les Bases està funcionant dins les instal·lacions de l'antic edifici del CTM,  en un espai cedit per la Fundació Universitària del Bages (FUB). Aquestes instal·lacions tenen una superfície disponible de 303.96 m2, on s'ubica una aula de P3 i una de P4 amb una cinquantena d'alumnes.

Atesa aquesta situació provisional, el Govern de la Generalitat ha programat la creació d'una nova escola i ha demanat a l'Ajuntament de Manresa que posi a disposició la finca on s'haurà d'ubicar el nou edifici de l'escola Les Bases. 

Un cop el Ple Municipal hagi aprovat l'acord i s'enviï la documentació necessària al Departament d'Ensenyament de la Generalitat, la posada a disposició es formalitzarà en un document administratiu que se signarà entre les dues administracions.  El terreny continuarà sent propietat de l'Ajuntament de Manresa i, un cop la Generalitat hagi construït l'edifici de l'escola, aquest també quedarà de propietat de l'Ajuntament. Es diferencia, així, d'una cessió de domini, en què tant el terreny com l'equipament serien propietat de la Generalitat (modalitat que s'utilitza en els casos dels Instituts de Secundària).

La nova escola va néixer el curs 2015-2016, inicialment a l'empara de l'escola La Sèquia i amb un grup de P3. El segon curs, l'actual, ofereix P3 i P4 i disposa d'autonomia pròpia, amb el nom de Les Bases.