Caixa Manresa entrarà a la fusió sempre que es deixi al marge l’obra social

‘Caixa Central’ serà el nom de la fusió de Sabadell, Terrassa, Manlleu i Manresa.

Redacció
29 de juny del 2009
576_1245169261Assemblea1
576_1245169261Assemblea1


Malgrat que per actius Caixa Manresa seria la tercera entitat en importància, només per sobre de Caixa Manlleu, la seva situació geogràfica i els seus millors números fan que l’entitat bagenca es pugui fer valer en les negociacions per a la fusió de les quatre entitats locals. Així, segons el diari econòmic “Diari de la Crisi”, Caixa Manresa ja ha expressat que estaria disposada a entrar a la fusió sempre i quant es mantingués l’obra social de manera independent per cadascuna de les quatre entitats d’estalvi. Tot sembla indicar que aquest no serà un escull insalvable i que la situació actual obeeix més als tempos de negociació que no pas a un possible desacord.

Demà dimarts està prevista la reunió amb el Banc d’Espanya, en la que no hi serà Caixa Manresa, per a presentar de forma oficial el projecte de la fusió amb el nom de “Caixa Central” coincidint amb l’entrada en vigor del Fons de Reestructuració Ordenada de la Banca (FROB).

El Banc d’Espanya veu amb bons ulls la fusió que convertiria la Caixa Central en la vuitena entitat bancària de l’estat amb uns actius aproximats de 33.000 milions d’euros. Per la seva part, les caixes Catalunya, Tarragona i Girona mantenen també negociacions per a fusionar-se. Aquestes negociacions s’estan accelerant en tots els fronts per evitar la intervenció del Banc d’Espanya i que aquest disposi sobre el sistema de caixes català.

- Llegir notícia al Diari de la Crisi.