Sallent avalua el projecte «Dinars acompanyats» de suport a la gent gran

El seu objectiu és millorar el benestar de les persones grans que passen moltes hores soles

Redacció
10 de novembre del 2016
Actualitzat a les 9:46h
Dimarts, a Sallent, va tenir lloc la presentació de l'avaluació dels primers resultats del projecte comunitari de salut Dinars acompanyats, una intervenció impulsada pel grup d'agents de salut comunitària de Sallent (ASACO). Aquesta intervenció és fruit del procés comunitari iniciat el 2012 amb la detecció de necessitats i d'actius. 

L'objectiu de Dinars acompanyats és millorar el benestar de les persones grans que passen moltes hores soles, i facilitar-los un espai on es socialitzin i així evitar o reduir el risc d'aïllament social. 

Enguany, la intervenció comunitària Dinars acompanyats es va iniciar l'1 de març i, després de tres mesos de funcionament, es va fer la primera avaluació de resultats. 

A la presentació, hi van ser presents el secretari de Salut Pública, Joan Guix; l'alcalde de Sallent, David Saldoni; la gerent del CatSalut, Marta Chandre; la subdirectora general de Coordinació de Salut Pública a la Catalunya Central, Camp de Tarragona, Lleida, Alt Pirineu i Aran i Terres de l'Ebre de la Secretaria de Salut Pública, Mercè Bieto; la cap del Servei de Salut Pública del Sector Anoia, Bages, Berguedà i Solsonès, Ester Ibáñez; la directora del Sector del CatSalut, M. Teresa Campanera; la directora del SAP Bages-Berguedà, Anna Forcada, juntament amb el coordinador del projecte COMSalut, Josep M. Pons i membres del grup motor del projecte comunitari entre els quals hi ha professionals del CAP de Sallent, de la Secretaria de Salut Pública i d'entitats diverses del poble (Casal de la Gent Gran, Càritas, Creu Roja).