L'Ateneu Rocaus de Sallent acollirà un acte solidari amb els 27 de la UAB

Tindrà lloc dissabte a 2/4 de 8 el vespre

Redacció
10 de novembre del 2016
Actualitzat a les 9:21h
El proper dissabte 12 de novembre, a 2/4 de 8 del vespre, l'Ateneu Popular Rocaus de Sallent acollirà una tertúlia en solidaritat amb la campanya Som27Imés, en un acte coorganitzat amb la CGT Sallent.

Es tracta d'un acte informatiu amb l'objectiu de conèixer a fons la imputació de 27 persones (25 estudiants, 1 professor i 1 membre del PAS) per l'ocupació del rectorat de la UAB durant les mobilitzacions de la comunitat universitària a favor de mesures que dignifiquessin la vida de les estudiants i del personal laboral de la universitat.

Unes mesures que van ser aprovades pel claustre, i per tant reivindicades pel moviment estudiantil i pels treballadors perquè fossin executades pel govern de la UAB. Mesos després un grup de 25 estudiants 1 professor i 1 membre del PAS van ser denunciades per la UAB i per la vicerectora d'estudiants, i investigades pel cos de mossos d'esquadra.

El juliol d'aquest any la fiscalia feia una petició de més de 300 anys de presó pel total dels imputats i milers d'euros de multa, i que ha sigut condemnada i denunciada per molts col·lectius, persones de la societat civil i ajuntaments com el de Sallent.

L'acte comptara amb la participació de Ermengol Gassiot (secretari general de la CGT Catalunya), Jordi Garcés (regidor de la CUP Manresa) i Carles Duran (membre de l'Ateneu Popular Rocaus de Sallent), tots tres encausats i amb peticions fiscals d'11 anys i 4 mesos a 14 anys de presó.

Al finalitzar l'acte hi haurà pinxos solidaris per sopar.