La CUP celebra la municipalització del Mercat tot i lamentar que s'hagin perdut 9 mesos

Consideren que l'aposta per la gestió directa servirà a la ciutat per recuperar la plena activitat del mercat, sempre i quan l'equip de govern estigui a l'alçada de la situació

Redacció
08 de novembre del 2016
Actualitzat a les 18:55h
La CUP Manresa ha fet públic un comunicat després de fer-se oficial la decisió de l'equip de govern de gestionar de forma directa el Mercat Puigmercadal a partir de l'1 de gener del 2017, en el que mostra la seva satisfacció per l'aposta del govern de la ciutat per remunicipalitzar el Mercat. Tot i celebrar la decisió, la CUP lamenta el valuós temps que ha perdut el govern en buscar vies de gestió privada pel mercat municipal en els darrers mesos, enlloc d'apostar des de bon començament per la gestió directa del servei un cop esgotada i prorrogada la concessió.

La candidatura rupturista ha recordat que, des del primer dia, la seva aposta era per la remunicipalització del mercat, ja que considera que l'Ajuntament és qui pot fer-ne una millor gestió per tal que aquest torni a ser un motor econòmic de referència al nucli antic de la ciutat i, a la vegada, contribueixi a la revitalització d'aquesta zona de Manresa. "Fou amb aquest objectiu" que la CUP va presentar una moció al ple de febrer, on es demanava que "l'Ajuntament no reobri el procés de concessió del Mercat i comenci a treballar per la gestió directa del servei, millorant-ne d'entrada l'accessibilitat i la senyalització i replantejant els horaris d'obertura". En el seu moment, la moció va ser modificada per l'equip de govern, i l'opció de la gestió directa va quedar en un segon terme.

Malgrat els nou mesos que han passat i les dificultats que segueix travessant el Mercat Municipal, des de la CUP són optimistes i creuen que, finalment, l'aposta per la gestió directa del servei servirà a l'Ajuntament i a la ciutat per recuperar la plena activitat del mercat, sempre i quan l'equip de govern estigui a l'alçada de la situació.

El comunicat també emplaça l'ajuntament a treballar conjuntament les propostes que, al seu dia, la CUP ja va presentar al Ple municipal. Per últim, el comunicat referma que l'aposta de la CUP per les municipalitzacions seguirà sent una prioritat, i que seguiran treballant per buscar aquesta alternativa en tots aquells serveis que estiguin externalitats i, així, eliminar la gestió privada i l'enriquiment empresarial del major nombre de serveis de la ciutat.