Caixa Manresa comunica als treballadors que no té una decisió presa sobre la fusió

Redacció
27 de juny del 2009
576_1245163841ManelRosell_2
576_1245163841ManelRosell_2


Segons una notícia apareguda avui a La Vanguardia, Caixa Sabadell, Caixa Terrassa i Caixa Manlleu tindrien previst reunir-se dimarts amb els responsables del Banc d’Espanya per presentar-los oficialment el projecte de fusió. Coincideix que aquest dimarts entra en vigor el Fons de Reestructuració Ordenada de la Banca (FROB). Independentment de la decisió definitiva de Caixa Manresa, sembla que aquestes tres entitats apunten inexorablement a la integració.

Tant el Banc d’Espanya, com el Ministeri d’Economia espanyol, com la pròpia Conselleria de la Generalitat estarien d’acord amb una fusió que suposaria la tercera caixa de Catalunya amb uns actius de més de 33.000 milions d’euros, només per sota de “La Caixa” i Caixa Catalunya.

Sempre segons La Vanguardia les negociacions de la possible fusió que afectarien a més de 4.600 persones ja van ser comunicades ahir als comitès de les tres entitats implicades de forma extraoficial. Caixa Manresa, per la seva part, hauria comunicat als treballadors que encara no havia pres una decisió en ferm.

Cal recordar que l’aprovació dels treballadors és necessària en qualsevol procés de fusió entre caixes al participar, aquests, en els seus consells d’administració. Fonts de CC.OO., que és sindicat majoritari en les caixes i el que més representants té en els consells d’administració, han confirmat que donaran suport a la fusió sempre que es garanteixin els llocs de treball i l’entitat resultant estigui més sanejada i sigui viable.

- Més informació des de La Vanguardia.