La Unió Musical del Bages oferirà el proper diumenge el Concert de Santa Cecília

El concert compta amb la participació de més de cent vint d'alumnes instrumentistes i cantaires, d'escoles de música de les comarques de Bages i el Baix Llobregat

Redacció
08 de novembre del 2016
Actualitzat a les 15:57h
La Unió Musical del Bages organitza el 13 de novembre a les 12 del migdia el tradicional concert de Santa Cecília, a les dotze del migdia al Teatre Conservatori de Manresa. El concert compta amb la participació de més de cent vint d'alumnes instrumentistes i cantaires, d'escoles de música de les comarques de Bages i el Baix Llobregat.

L'objectiu fonamental del concert és fomentar i difondre entre els alumnes de les escoles participants la música de bandes, que es caracteritzen per ser grups musicals formats per instruments de vent i percussió, amb la possibilitat d'incorporar-hi alguns instruments de corda.

Les bandes tenen la seva veritable essència al carrer, i a les festes populars, però també són formacions molt aptes per a concerts, majoritàriament orientats al gran públic, amb interpretació de tot tipus de música, des de la clàssica, al jazz, el pop, el rock, les bandes sonores de pel·lícules i la música popular. I el seu principal objectiu és fer-ho passar bé al públic, i alhora passar-ho be els mateixos músics, perquè això també és un tret distintiu d'aquestes formacions musicals, que permeten als seus components gaudir molt de la interpretació en grup tant en assaigs com en concerts, sense els condicionants d'una formació professional, però sense deixar de banda el rigor i el vessant docent i d'aprenentatge.

Les escoles participants són l'Escola de Música de Santpedor, Musicant de Cardona, Esclat de Manresa, Cal Moliner de Sallent, Ad libitum de Manresa, Escola de Música i Arts Navarcles-Sant Fruitós, i les escoles de música de Súria, Sant Joan de Vilatorrada, Olesa i Abrera.

El concert tindrà dues parts, la primera a càrrec de la Banda de la Unió Musical del Bages, i la segona on s'hi afegiran els alumnes de les escoles de música, amb la novetat enguany de la participació d'un cor de més de 60 nens.

Les entrades es poden adquirir al preu de 3 euros a l'entrada del concert.