Els Tirallongues i els Picapolls completen a Manresa les seves millors actuacions

Els manresans fan la seva millor campanya de 23 anys d'història, i els de la Gavarresa descarreguen el seu primer castell de 7

Els Tirallongues i els Picapolls van completar per Sant Martí les seves millors actuacions
Els Tirallongues i els Picapolls van completar per Sant Martí les seves millors actuacions | Tirallongues/Picapolls
Redacció
07 de novembre del 2016
Actualitzat a les 19:18h
La Diada de Sant Martí dels Tirallongues va servir per certificar la millor actuació de la historia de la colla manresana en una temporada que també ha estat la millor dels 23 anys que fa que es va fundar. Alhora també va servir perquè els Picapolls de la Gavarresa fessin el seu primer castell de 7, certificant així també la seva millor actuació.

D'entrada el cap de setmana per als Tirallongues començava el dissabte a la tarda a la Plaça Sant Domènec, però la pluja va fer canviar el lloc de l'actuació, i es va actuar al local de la colla manresana, a Casa Caritat. Els manresans feien l'actuació de Vigílies juntament amb els Nyerros de la Plana.

Després d'uns pilars d'entrada, dos pels Tirallongues i un pels Nyerros, els manresans van descarregar un 7 de 6, un 3 de 6 aixecat per sota i un 4 de 7, acabant l'actuació amb un vano de 5. També es va fer un Castell de germanor amb els Nyerros, concretament va ser un 4 de 6 amb agulla.

L'endemà al migdia va tenir lloc la Diada dels Tirallongues de Manresa, a Crist Rei, on la colla castellera local va actuar juntament amb els Castellers de Cerdanyola, els Castellers de Caldes i els Picapolls de la Gavarresa.

D'inici les 4 colles aixecaven uns pilars d'entrada, els Tirallongues i els Castellers de Caldes en van descarregar 2 cada colla, i els Castellers de Cerdanyola i els Picapolls un cada colla.

Els manresans obrien plaça amb el seu Castell preparat durant tota la temporada, el 4 de 8. Aquesta vegada es va poder tornar a carregar i a la part final de la descarregada, amb el pis de quints ja gairebé a sobre la pinya, el tronc va cedir. Aquesta vegada va faltar molt poc, però tampoc es va poder descarregar. En segona ronda, els Tirallongues van descarregar la Torre de 7 sense massa complicacions, i en tercera ronda van descarregar el 5 de 7 amb agulla amb solvència. L'actuació dels de la camisa ratllada va acabar amb un vano de 5.

Els Picapolls, per la seva banda, van descarregar un 5 de 6, una Torre de 6 i per acabar les rondes van optar per provar el 4 de 7, el primer castell de 7 que provaven a plaça, i el van descarregar sense massa problemes, fet que va provocar l'eufòria dels Picapolls. Van acabar l'actuació amb 2 pilars de 4.

Els Castellers de Cerdanyola van descarregar el 4 de 7, el 5 de 7 i el 4 de 7 amb agulla, acabant amb un pilar de 5. I els Castellers de Caldes van descarregar un 3 de 7, un 3 de 7 amb agulla i un 4 de 6 amb agulla, acabant també amb un pilar de 5.

Els Tirallongues acaben així una gran temporada, la millor de la seva historia, una temporada marcada pel treball fet amb el 4 de 8, tot i que no s'ha pogut descarregar però si que s'ha carregat en dues ocasions, i també marcat per la consolidació de la Torre de 7, descarregada de forma solvent en 3 ocasions, i per la gran quantitat de castells descarregats de la gama de 7 i mig. Una gran temporada que només permet il·lusionar-se de cara a la propera. Ara els assajos s'acaben i després d'uns mesos de descans tornaran a finals de gener, com és habitual.

Per part dels Picapolls, la colla morada acaba la temporada consolidant-se com a colla de 6, amb un 4 de 7 sota el braç i havent descarregat tots els castells portats a plaça. Tota una fita la qual no s'haurien pogut ni imaginar tan sols dos anys enrere.