L'Escola de Pastors de Catalunya es presenta dimecres a Manresa

Està orientada a persones que volen incorporar-se en el sector primari a través d'un projecte a petita escala d'estructura familiar i/o cooperatiu

L'Escola de Pastors arriba a Manresa
L'Escola de Pastors arriba a Manresa | Escola de Pastors
Redacció
07 de novembre del 2016
Actualitzat a les 16:19h
Una representació de l'Escola de Pastors de Catalunya serà a Manresa el proper dimecres 9 de novembre per poder explicar els seus objectius i funcionament. La seva proposta es basa en un nou model de pagesia i està orientada a persones que volen incorporar-se en el sector primari a través d'un projecte a petita escala d'estructura familiar o cooperatiu.

L'Escola de Pastors treballa des del 2009 per a la consolidació del sector primari, per a la seva dinamització local, per afavorir la sostenibilitat i l'agroecologia en el medi agro-ramader i per a promoure el relleu generacional de la pagesia compromesa amb la terra i amb la cultura agrària. Des d'aleshores ha desenvolupat un model exitós que ha afavorit la incorporació en el món laboral dels alumnes que hi han passat. Segurament per aquest motiu l'Escola té més demanda de la que pot absorbir i els aspirants han de passar per un procés de selecció, d'on en sortiran escollits només 15.

Enguany l'Escola ja ha iniciat el període d'inscripció i està fent presentacions arreu del territori català. La data límit per presentar sol·licitud és el 28 de novembre. El curs té una durada de sis mesos amb contingut teorico-pràctic: un mes de formació teòrica intensiva; un mes de teòrica en format de seminaris d'especialització d'una setmana, i quatre mesos de pràctica en finques en actiu.

A més de la formació, en els darrers anys també treballa per facilitar l'accés a la terra dels seus alumnes, els ofereix assessorament a l'inici del projecte, fa sensibilització de joves per optar a la pagesia i a la ramaderia, i compta amb una borsa de treball vinculada al sector.

La presentació del proper dimecres a Manresa es farà en una aula de l'Escola Agrària de Manresa, dins l'edifici de la FUB, a les 5 de la tarda. Hi intervindran dues responsables de l'Escola i també exalumnes que a dia d'avui ja tenen el seu ramat o bé treballen per d'altres ramaders. Tot i ser una iniciativa de caire privat, promoguda i gestionada per l'associació Rurbans, l'Escola compta amb el suport del Departament d'Agricultura de la Generalitat de Catalunya i també de diferents delegacions d'arreu de Catalunya, com per exemple el Consorci del Lluçanès o l'Associació de la Gaiata, a l'Anoia.

En aquesta ocasió, l'Escola es presenta a Manresa convidada per l'associació L'Era, Espai de Recursos Agroecològics, que treballa per a la difusió de la producció agrària ecològica amb projectes com la revista Agrocultura, el banc de llavors de varietats locals Esporus, l'equip d'assessorament Lluerna i cursos d'autosuficiència i producció eco.