Arrenca l'exposició pictòrica «Anys Pintats», de l'artista manresana Aina Sallés

La mostra consta d'una cinquantena d'obres i es podrà visitar al Casal de les Escodines fins al 30 de novembre

Redacció
07 de novembre del 2016
Actualitzat a les 14:10h
El Casal de les Escodines de Manresa acull a partir d'aquest dilluns i fins al 30 de novembre l'exposició Anys Pintats, de l'artista manresana Aina Sallés. La mostra consta de 47 dibuixos i quatre quadres allargats de fusta, resultat d'una recerca de l'autora sobre la informació del calendari: com i quan es va crear i per què està organitzat així.

Anys pintats juga amb la idea del pas del temps i l'organització pictòrica del calendari segons la visió d'Aina Sallès. L'interès que va despertar a l'artista l'organització dels mesos de l'any ha fet que cada any hagi realitzat un calendari basat en una temàtica diferent, investigant noves tècniques i formats. La mostra és el recorregut que ha fet amb la producció de calendaris, que va començar el 2012 i segueix fent cada any, tant per comercialitzar-los com per donar-se a conèixer.

El 2012, els 11 dibuixos de 29,5x15 cm es basen en els significats romans que tenia cada mes. El 2013, els 10 dibuixos de 21 x 21 cm plasmen la visió dels mesos segons la pròpia artista. El 2014, els 14 dibuixos DINA-4 representen la visió de la tribu d' indis Algonquins, que anomenen llunes als mesos. El 2015 es reflecteix en una pintura allargada sobre fusta que engloba tots els mesos i mostra la transformació dels temps en les estacions (4 quadres de fusta de1 20 cm x 40 cm). El 2016 els 12 dibuixos DINA -4 s'inspiren en dotze frases de diferents persones escollides per l'artista.

L'artista Aina Sallés

Aina Sallés Perramon (Manresa, 1988), va estudiar el Batxillerat Artístic a l' institut Lluis de Peguera de Manresa, la carrera de Belles Arts a Barcelona i Art Teràpia per apropar-se a l'art des d'un vessant més social, personal i experimental, deixant de banda els conceptes i l'estètica. Actualment imparteix tallers d' art i segueix fent projectes artístics personals o encàrrecs externs.

L'autora utilitza la pintura, el collage, l'aquarel·la, li agrada utilitzar materials reciclats com a suport i jugar amb la forma pròpia de cada material trobat.

Horari de visita

L'exposició es podrà visitar al Casal de les Escodines (C/ St. Bartomeu, 50) 93.8725454) del 7 al 30 de novembre, de dilluns a divendres, de 9 a 14 h i de 16 a 21, i els dissabtes de 9 a 14 h i de 16 a 20 h.