L'Ajuntament amplia els avantatges fiscals per obrir i rehabilitar negocis al barri vell

La reforma de façanes està bonificada amb el 95% i qualsevol altra obra interior amb el 60% de l'impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO)| L'obertura de nous negocis està subvencionada i amb una reducció del 95% de l'import les taxes administratives.

Redacció
07 de novembre del 2016
Actualitzat a les 12:40h
Amb l'objectiu d'accelerar el procés de revitalització, contribuir a millorar l'espai públic, i atraure persones, activitats i projectes al Centre Històric de Manresa, l'Ajuntament del municipi amplia els avantatges fiscals per fer obres de reforma i promoure la implantació de nous negocis en aquest entorn de la ciutat (Barri Antic, Escodines i Remei).

La voluntat del govern municipal per impulsar aquesta revitalització s'ha materialitzat a través de l'aprovació de les ordenances fiscals per al 2017, les quals han mantingut una bonificació del 95% de l'impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO) per a les reformes de façanes i, com a novetat, han establert el 60% de bonificació per a qualsevol altre tipus d'obres interiors que es facin a locals i habitatges del Centre Històric. A la resta de la ciutat, en aquests moments les ordenances fiscals només regulen el 50% de bonificació de l'ICIO per a la reforma de façanes.

Pel que fa a les bonificacions fiscals de les taxes per a la implantació de nous negocis, el Centre Històric continua sent un espai especialment afavorit. Així, en aquests moments qualsevol persona que vulgui instal·lar una activitat comercial o de serveis professionals en aquest entorn té una reducció del 95% de les taxes administratives.

A les bonificacions fiscals a les persones titulars de noves activitats econòmiques al Centre Històric també cal afegir-hi la possibilitat de rebre subvencions per als propietaris de locals comercials on s'hi hagi instal·lat un nou negoci. Aquestes bonificacions equivalen a la quota de l'IBI de l'exercici en curs, més el 15% del lloguer anual, amb un topall màxim de 1.200 euros.

Per demanar més informació o assessorament de tots els ajuts oberts, ja sigui per obres, reformes o activitats o qualsevol acció adreçada a l'impuls d'activitat en aquest espai de la ciutat, es poden adreçar a Oficina d'Activitat Econòmica de l'Ajuntament (Plaça Major núm. 1, planta baixa) o bé a l'Oficina del Comissionat del Centre Històric (carrer Amigant, 5).