La seguretat vial, protagonista de la diada de la Policia Local de Sant Joan

Redacció
07 de novembre del 2016
Actualitzat a les 11:37h
La commemoració de la Patrona de la Policia Local de Sant Joan va gaudir d'una nombrosa assistència
La commemoració de la Patrona de la Policia Local de Sant Joan va gaudir d'una nombrosa assistència | AjSJV
La Sala de Plens de l'Ajuntament va acollir el passat divendres 4 de novembre l'acte anual de commemoració de la Patrona de la Policia Local de Sant Joan de Vilatorrada. En el decurs de la trobada, com és tradició, es van lliurar les distincions i reconeixements a agents de policia i altres cossos de seguretat i a les persones a títol individual que faciliten el dia a dia de la tasca del cos. La celebració va comptar amb la presència destacada de la secretària delegada del Govern a la Catalunya Central, Laura Vilagrà; l'alcalde del municipi, Gil Ariso, i de regidors i regidores del consistori.

Enguany, la Patrona va estar dedicada a la seguretat vial i a les acciones dutes a terme al municipi amb l'objectiu de garantir la seguretat dels veïns i veïnes; entre elles, la vigilància i control de trànsit, la formació als centres educatius municipals i les millores de mobilitat. Jordi Gesé, regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, va assegurar, durant l'acte, que "s'ha de reconèixer la important tasca professional que desenvolupa la Policia Local, que és imprescindible en un municipi com el nostre, i necessària per tenir cura i donar resposta a les necessitats ciutadanes". En la mateixa línia, Gil Ariso va assenyalar que "la labor i la funció policial és un element fonamental per a la convivència ciutadana; pel desenvolupament de l'activitat social i econòmica amb garanties d'ordre i seguretat; i perquè sense això no podríem concebre una societat amb un bon nivell de benestar, ni un poble amb un elevat índex de qualitat de vida".

En aquest sentit, el regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat va posar sobre la taula algunes de les actuacions que ha dut a terme l'equip de govern amb la col·laboració i suport de la Policia Local amb l'objectiu de garantir la seguretat viària de tots els santjoanencs, com ara les obres al carrer Riu Cardener per endreçar la circulació, la limitació de la velocitat a 30km/h al nucli urbà o la construcció d'una rotonda a la zona esportiva.

Com ja és tradició, durant l'acte es va fer l'entrega d'agraïments i felicitacions als membres del cos i agents dels Mossos d'Esquadra que, al llarg d'aquest any 2016, han ostentat mereixements per ser reconeguts. 

Entre ells, enguany, hi havia dos ciutadans que van rebre el reconeixement públic per la seva col·laboració desinteressada amb els serveis de la Policia Local -un, a través de la pintura d'un quadre de seguretat vial i l'altre, per l'entrega al seu propietari d'una important quantia de diners extraviada a la via pública. El cos, a més, també va premiar als vencedors del torneig de futbol-7 celebrat entre membres de la policia el passat 2 de novembre, així com els agents amb millor marca durant les pràctiques de tir obligatòries.

No van faltar a la celebració, tampoc, el Sotsinspector Cap de l'Àrea Regional de Trànsit Central, Avelí García; el Sergent de la Policia Local de Manresa; Carles Muñoz; i la Fiscal d'enllaç de Seguretat Vial, Maria Encarnación Mayán; que van voler posar en valor durant les seves intervencions la necessitat de fer pedagogia amb infants, la importància de les campanyes de seguretat vial (alcoholèmia, drogues, cinturó de seguretat, cascs...) i la rellevància d'una bona comunicació entre els cossos de la Policia Local i dels Mossos d'Esquadra.