Ana C. Querol i Gheroghe Marin, nous coordinadors locals d'ICV Manresa

Gheroghe Marin i Ana C. Querol
Gheroghe Marin i Ana C. Querol | ICV
Redacció
05 de novembre del 2016
Actualitzat a les 17:18h
Ana C. Querol Muñoz i Gheroghe Marin Berchesan han estat ratificats com a nous coordinadors d'Iniciativa per Catalunya Verds de Manresa en el marc de l'Assemblea local celebrada aquest dissabte. Querol i Marin i han estat escollits al llarg dels darrers dies mitjançant votació interna entre el conjunt de militants i simpatitzants. 

L'Assemblea d'ICV de Manresa ha aprovat també el document polític que marca les línies de treball i prioritats al llarg dels propers anys. 

La nova coordinació pretén "obrir una nova etapa a ICV de Manresa en la que es reforci el treball polític de l'organització amb la voluntat d'avançar així cap a una alternativa d'esquerres fruït de la suma d'organitzacions diferents que permeti també obrir una nova etapa a la ciutat".

Querol ha recordat que en els darrers mesos "ICV de Manresa ha proposat un Ple monogràfic sobre ocupació o presentant esmenes al Pla de Govern amb l'objectiu de posar de manifest necessitats importants en polítiques socials, habitatge o participació afrontats de manera molt poc decidida per part del govern local". 

Per a ICV "al llarg dels darrers mesos s'han posat de relleu problemàtiques a la ciutat com la davallada en empadronaments, la pèrdua de fons europeus o conflictes i mancances en diversos barris que són conseqüència de l'acumulació de problemes". 

Els ecosocialistes assenyalen que "davant un govern de la ciutat que no afronta els problemes i les conseqüències de la crisi en la majoria dels veïns i veïnes cal una oposició amb vocació d'alternativa que forci el canvi de polítiques a la ciutat".

En aquest sentit ICV de Manresa es marca com a objectiu i prioritat avançar en un espai polític de treball conjunt i coordinat a nivell local amb vocació majoritària i d'alternativa de govern que es plantegi com a prioritat portar a Manresa el canvi polític que ja ha estat possible en altres ciutats del país. 

Nova coordinació i executiva

Querol i Marin assumeixen des d'avui la responsabilitat de coordinar ICV de Manresa, després de Lluís Cano i Maribel Luzón, en el càrrec des del 2012. 

Gheorghe Marin Berchesan de 28 anys i veí del barri de La Parada des de fa 13 anys. Milita a ICV des de l'any 2012 i participa activament de diverses organitzacions com Unitat contra el Feixisme i el Racisme del Bages, Tots fem Bages o l'Aliança contra la Pobresa Energètica. Ana Cecilia Querol té 34 anys i és veïna del Les Bases i formadora . Milita activament a ICV des de l'any 2013.

L'Assemblea d'ICV de Manresa ha escollit també la nova executiva local "reflex d'experiència i renovació" que la formen a banda dels coordinadors, Maribel Luzón, Laura Massana, Josep Ramon Mora i Carles Manzanares.